Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Tenis Grand Slams ABD Açık'ta ABD'li Sloane Stephens, tarihi zafere ulaştı! - Tenis Haberleri
        1

        New York kentinde düzenlenen turnuvanın tek kadınlar finalinde, dünya klasmanında 83. sırada bulunan ABD'li Sloane Stephens, 15. sıradaki aynı ülke vatandaşı Madison Keys ile karşı karşıya geldi.

        2

        Kariyerinde ilk kez grand slam turnuvasında finale çıkma başarısı gösteren 24 yaşındaki Stephens, Keys'i 6-3 ve 6-0'lık setlerle yenerek ABD Açık'ın şampiyonu oldu.

        3

        Geçen ay dünya klasmanında 957. sırada bulunan Stephens, şampiyonluğun ardından yaptığı açıklamada, 23 Ocak'ta ameliyat olduğuna işaret ederek, "Eğer o gün biri bu sene ABD Açık'ı kazanacağımı söyleseydi, bunun imkansız olduğunu söylerdim." dedi.

        4

        Şampiyonluğun ardından 3,7 milyon dolar para ödülünün sahibi olan Stephens, annesine teşekkür ederek, "Ebeveynler, asla çocuklarınızdan vazgeçmeyin. Onlar ne yapmak isterse istesin, onları her zaman cesaretlendirin." ifadelerini kullandı.

        5

        İki rakip mücadele sonunda birbirlerine sarıldı.

        6

        Maç boyunca da sık sık sohbet eden ikili, karşılaşma sonrasında da fair-play kokan hareketlerle herkese örnek oldu!

        7

        Bir dönem ülkemizde Bursaspor formasıyla top koşturan Jozy Altidore da Stephens'ın şampiyonluğuyla ilgili açıklamalar yaptı.

        8

        MLS'te Toronto FC forması giyen ABDli futbolcu, San Jose'yi 4-0 yendikleri maçın ardından verdiği röportajda annesine Stephens'ın kazanacağını söylediğini belirtti.

        9

        Stephens ile yıllar önce tanışan Altidore, arkadaşının birçok turnuvasını da takip ettiğini vurguladı.