Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Voleybol Spor basınına sitem! - Voleybol Haberleri

        Voleybolda, bayanlar ve erkekler birinci liginin yanı sıra 2. ve 3'üncü ligler ile Erkek Milli Takımı'na sponsor olan Aroma A.Ş'nin genel müdürü Mahmut Duruk, ''Bizim üzüntümüz, voleybola spor basınında yeterince yer verilmemesidir'' dedi.

        Aroma Bursa Meyve Suları ve Gıda Sanayi A.Ş Genel Müdürü Duruk, yaptığı açıklamada, sporun sadece futboldan ibaret olmadığını, alternatif spor dallarının da gelişmiş ülkelerde olduğu gibi desteklenmesi gerektiğini belirterek, Türkiye'de voleybola hak ettiği desteğin verilmemesinden yakındı.

        Duruk, Bayan Milli Takımı dışında, voleybolda tüm liglere sponsor olduklarına işaret ederek, şunları söyledi:

        ''Bizim voleybola yönelmemizin sebepleri var. İnsan vücudunu armonik olarak icap ettiği şekilde, dengeli büyüten bir spor. Futbol oynayanların büyük çoğunluğu kısa olur. Basketbolda boy çok uzar. Oysa, voleybolda gelişim tam olması gerektiği gibidir. Ama hepsinden önemlisi takım sporu ve centilmenliğin ön planda olmasıdır. İtme kakma yoktur. Bunun için destekliyoruz. Bizim üzüntümüz voleybola spor basınında yeterince yer verilmemesidir. Bunu da geri kalmışlığın bir göstergesi olarak görüyorum. Dünyada da benzer örnekler var. Ekonomik olarak geri kalmış ülkeler futbola yönelirler, yönlendirilirler. Bu tamamen gelişmişlikle alakalı. Bunun da batı tarafından alttan alta desteklendiği görüşündeyim.''

        -''REKLAM, PARA, FUTBOL ÇARKI''-

        Türkiye'de 150 bin lisanslı voleybolcu olduğuna dikkati çeken Duruk, ''Bu kadar potansiyel olmasına rağmen, voleybol spor basınında küçücük bir haberle geçiştiriliyor. Oysa çoklu spor yapılması lazım. Basının da bunu desteklemesi, reklam, para, futbol çarkının dışına çıkılması lazım. Ne yazık ki bu kısır döngü kırılamıyor'' diye konuştu.

        Duruk, voleybolun ayrıca en eşitlikçi sporların başında geldiğini ifade ederek, ''Bayan ve erkekler eşit temsil ediliyor. Erkekler ve bayanlar açısından bakıldığında oran yüzde 52'ye (erkek), yüzde 48 (bayan). Bu, voleybolda var. TBBM'de bile bayanların oranı yüzde 5'' görüşünü dile getirdi.

        Türkiye'nin geleceği için voleybol gibi sporların önünün açılması gerektiğini ifade eden Duruk, futbolda dönen paranın yüzde 10-20'si kadar miktarın diğer spor dallarına sağlanması halinde büyük başarıların yakalanacağını, gelecek nesiller için buna ihtiyaç olduğunu vurguladı.

        Duruk, son olarak federasyon tarafından başlatılan proje kapsamında, 2 bin okula 1 takım voleybol direği, 1 adet file ve 3 adet top hibe ettiklerine de değinerek, bunun yaklaşık 1 milyon 200 bin öğrenciye ulaşacağını, voleybola her kademede desteklerinin sürdüğünü sözlerine ekledi.

        Haluk Yüksel / A.A.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ