Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Voleybol Emanuele Zanini: "Şampiyonaya doğrudan katılmak istiyoruz" - Voleybol Haberleri

        Zanini, ilk ayak maçları Manisa'nın Turgutlu ilçesinde oynanacak Avrupa Şampiyonası elemeleri için çalışmalarını yoğun şekilde sürdürdüklerini söyledi.

        Dünya Ligi'nde mücadele ettikten sonra Avrupa Şampiyonası elemeleri için hazırlıklarına başladıklarını kaydeden Zanini, şöyle konuştu:

        "Bütün oyuncular iyi durumdalar. Hollanda'nın yanı sıra Avusturya ve Belarus'la mücadele edeceğiz. Dünya Ligi'nde de karşılaştığımız Hollanda'nın aynı takımla mücadele edeceğini düşünüyoruz ama kadrolarında değişiklikler olabilir. Elemelerdeki tüm maçlar, bütün setler Avrupa Şampiyonası'na katılabilmek için önemli. Tüm maçları en iyi skorlarla kazanmak istiyoruz. Turgutlu'daki maçların ardından Hollanda'da da 3 müsabakamız olacak. Eğer Dünya Ligi'nde olduğu gibi oynamayı sürdürürsek, Hollanda'daki maçlarda daha iddialı olabiliriz. Avrupa Şampiyonası elemelerinde grubu lider tamamlayıp, doğrudan şampiyonaya gitmeyi hedefliyoruz."

        "İYİ BİR ORTAMIMIZ VAR"

        Zanini, kendisini başantrenörlük görevine getiren federasyona teşekkür ederek, şunları kaydetti:

        "Bu göreve gelirken ülke voleybolunu ileriye taşımak için uzun dönemli ve çeşitli adımları olan belli bir planımız vardı. Geldiğimizde dünya sıralamasında 48'inciydik, şu anda 24'üncülüğe yükseldik. Bu gelişimde emeği geçen tüm federasyon çalışanlarına, tüm oyunculara teşekkür ediyorum. İyi bir ortamımız, alttan gelen genç oyuncularımız var. Herkes burada istekli bir şekilde çalışıyor. Voleybolun gelişimi için ciddi bir çaba gösteriyor."

        Erkek voleybolu için iyi bir taban oluşturduklarını ve önemli temel elementleri yerine oturttuklarını düşündüğünü aktaran Zanini, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Bu yapıyla aynı şekilde, aynı düşünceyle devam edilirse, ilerde de çok gelişmeler sağlanacağına eminim. Kontratım Avrupa Şampiyonası elemelerinden sonra sona erecek ancak sonrası için bir şey söylemem çok zor. Elemelerin ardından masanın etrafında oturup çay içip, bunu konuşmak için çok zamanımız olacak. Şu anda bir şey söylemiyorum."

        OLİMPİYAT OYUNLARI

        Zanini, Rio'daki 2016 Olimpiyat Oyunları'nı yoğun çalışma programı sırasında takip etmeye çalıştığını, özelliklerde kadınlarda iyi bir voleybol seviyesinin olduğunu kaydetti.

        Erkeklerde aynı şeyi söylemeyeceğini belirten Zanini, şöyle konuştu:

        "İyi voleybol seviyesi vardı ama geçtiğimiz yıllarda özellikle Rusya, Brezilya, İtalya ve ABD gibi ülkelerden çok daha iyi seviyelerde oyun görmüştük. Buna rağmen iyi bir mücadele vardı, çekişmeli güzel maçlar oldu. İtalya'nın duygusal olarak içindeydim. İtalya finale kadar geldi ancak maalesef bu kadar güzel yoldan sonra altın madalyaya ulaşamadık."

        AVRUPA ŞAMPİYONASI ELEMELERİ

        Avrupa Şampiyonası elemelerine ikinci turdan katılacak Türkiye, E Grubu'nda Avusturya, Belarus ve Hollanda ile mücadele edecek. Her takımın rakipleriyle ikişer kez karşılaşacağı grupta ilk maçlar 15-17 Eylül'de İzmir'de, ikinci müsabakalar ise 23-25 Eylül'de Hollanda'da oynanacak.

        Ay-yıldızlı ekip Turgutlu'daki müsabakalarda 15 Eylül Perşembe günü Avusturya, 16 Eylül Cuma günü Hollanda ve 17 Eylül Cumartesi günü de Belarus'la karşılaşacak.

        E Grubu'nu lider bitirecek ekip, doğrudan Avrupa Şampiyonası'na katılım hakkı elde edecek. Grupta ikinci sırada yer alacak ülke ise üçüncü turda Avrupa Şampiyonası'nda yer almak için mücadelesini sürdürecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ