Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Voleybol Türkiye: 3 - Portekiz: 0 - Voleybol Haberleri

        Türkiye: 3 - Portekiz: 0

        Salon: Yıldırım Beyazıt

        Hakemler: Evgeny Makshanov (Rusya), Sanja Miklosic (Slovenya)

        Türkiye: İbrahim Emet, Ulaş Kıyak, Burak Güngör, Samed Güneş, Metin Toy, Gökhan Gökgöz (Hasan Yeşilbudak, Burutay Subaşı, Yiğit Gülmezoğlu)

        Portekiz: Tavares, Alex, Filip, Marco, Simoes, Keller Gil (Casas, Sequeira, Fidalgo, Violas, Oliveira)

        Setler: 28-26, 25-14, 25-22

        Süre: 84 dakika (32, 24, 28)

        Çekişmeli başlayan müsabakada ilk teknik molada 8-7 üstünlük kuran Portekiz karşısında daha iyi bir oyun ortaya koyan ay-yıldızlı ekip, ikinci teknik molaya 16-13 önde girdi. Portekiz'in 19-19'luk eşitliği sağladığı ve bir kez set sayısı şansını kullanamadığı seti Türkiye, 28-26 kazandı.

        İkinci sete etkili başlayan ve ilk teknik molaya 8-2, ikinci teknik molaya da 16-6 önde giren ay-yıldızlı ekip, seti 25-14 üstün bitirdi.

        Üçüncü sete de 4-0'lık seriyle başlayan Türkiye, ilk teknik molada 8-5 üstünlük kurdu. İkinci teknik molada 16-15 önde bulunan ay-yıldızlılar, rakibinin 17-16 öne geçmesini engelleyemedi. Son bölümde üstünlüğü tekrar ele geçiren Türkiye, seti 25-22 alarak, müsabakadan 3-0 galip ayrıldı.

        Elemelerde 2. tur ilk maçlarını da Manisa'nın Turgutlu ilçesinde oynayan A Milli Takım'ı, Turgutlulu sporseverler yine yalnız bırakmadı ve salonu doldurdu.

        Rövanş 9 Ekim Pazar günü

        İlk maçtan 3-0 galip ayrılan Türkiye, ikinci maçı galip tamamlaması veya 3-2 mağlup olması halinde adını 2017 Avrupa Voleybol Şampiyonası'na yazdıracak. Ay-yıldızlı ekip, rövanş karşılaşmasında 3-0 veya 3-1 yenilmesi halinde ise şampiyonaya katılacak ekip, oynanacak altın setin ardından belli olacak.

        Portekiz ile Türkiye arasında oynanacak 3. tur rövanş karşılaşması, 9 Ekim Pazar günü Portekiz'in Maotsinhos kentinde yapılacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ