Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Şubat tatili ne zaman? 15 tatil ne zaman başlayacak? İşte sömestr tatili tarihi

        Milyonlarca öğrenci, 18 Eylül Pazartesi günü ders zilinin çalmasıyla birlikte okula başlamıştı. Okulların açılmasının ardından milyonlarca öğrenci okula devam ediyor. Öğrenciler bir yandan derslerine devam ederken, bir yandan da "Şubat tatili ne zaman?" diye araştırıyor. PekiŞubat tatili ne zaman? Yarıyıl tatili ne zaman başlayacak? İşte detaylar...

        ŞUBAT TATİLİ NE ZAMAN?

        Milyonlarca öğrenci, 18 Eylül Pazartesi günü okulların başlamasıyla dersliklerine dönmüş ve derslerine devam etmişti. Okullarına geri dönen öğrenciler, ilk dönem derslerini işliyor ve sınavları da yavaş yavaş başlıyor. Derslerini gören öğrenciler, bir yandan da yarıyıl tatilinin ne zaman başlayacağını araştırıyor. İnternet üzerinde sık sık "15 tatil ne zaman?", "Şubat tatili ne zaman?" ve "Sömestr tatili ne zaman?" şeklinde arama yapan öğrenciler, tatilin başlayacağı tarihi yakından takip ediyor.

        Milli Eğitim Bakanlığı'nın geçtiğimiz aylarda yayınladığı çalışma takviminde yarıyıl tatili ile ilgili tarih bilgisi yer alıyor. MEB 2017-2018 çalışma takvimindeki bilgiye göre;

        18 Eylül 2017 Pazartesi günü başlayan 2017-2018 eğitim-öğretim yılı 19 Ocak 2018 Cuma günü karnelerin dağıtılmasıyla sona erecek. Resmi olarak yarıyıl tatili 22 Ocak 2018 tarihinde başlayacak ve 2 Şubat 2018 tarihinde sona erecek.

        Yarıyıl tatilinin ardından ikinci kanaat dönemi ise 5 Şubat 2018 Pazartesi günü başlayacak ve 8 Haziran 2018 Cuma günü sona erecek. 8 Haziran'da karnelerin dağıtılmasının ardından öğrenciler 3 aylık yaz tatiline başlayacak.

        BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR

        REKLAM
        REKLAM
        REKLAM
        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ