Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Suriye'den son dakika: Askeri havaalanına füze saldırısı iddiası!

        SuriyeHumus şehrindeTayfur hava üssünün yakınında yüksek ses patlamaları duyulduğu iddia edildi.

        Suriyeaskeri kaynaklarından edinilen bilgilere göre ölü ve yaralıların olduğu ifade edilirkenSuriyehava savunmasının yanıt verdiği belirtildi. Hava savunma sistemlerinin üsse atılan birkaç füzeyi etkisiz hale getirdiği belirtildi.

        Saldırıda içerisinde İran destekli milislerin de bulunduğu 14 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

        Rusya Savunma Bakanlığı, İsrail'e ait iki F-15 savaş uçağının Suriye hava sahasına girmeden T-4 hava üssüne 8 füze attığını açıkladı.

        Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, saldırının, İsrail uçakları tarafından Moskova saatiyle 03.25-03.53 arasında Suriye hava sahasına girmeden düzenlediği belirtildi.

        Açıklamada, "İsrail Hava Kuvvetlerine ait iki F-15 savaş uçağı, Suriye hava sahasına girmeden Lübnan’dan T-4 hava üssüne 8 füze attı. Suriye Silahlı Kuvvetleri Hava Savunma birimleri, saldırı sırasında 5 güdümlü füzeyi yok etti. 3 füze üssün batı kısmına düştü." ifadeleri kullanıldı.

        Açıklamada, Rus askeri danışmanların saldırıdan zarar görmediği kaydedildi.

        İsrail ise henüz bir açıklama yapmadı.

        Dün ABD Başkanı Donald Trump, Doğu Guta'daki saldırıdan Esad rejimini sorumlu tutmuş ve rejimin 'büyük bedel' ödeyeceğini söylemişti. Ancak AFP'ye konuşanPentagon'dan bir yetkili, "Savunma Bakanlığı şu an Suriye'de hava saldırısı gerçekleştirmiyor" ifadelerini kullandı.

        Fransız ordusundan yapılan açıklamada,Fransa Hava Kuvvetleri'nin Suriye'de herhangi bir saldırı gerçekleştirmediği belirtildi.

        İsrail ordusu geçtiğimiz Şubat ayında üsse yönelik bir saldırı gerçekleştirmişti. Sputnik'in ulaştığı İsrail ordusu yetkilileri konuyla ilgili bilgi vermeyi reddetti.

        Öte yandan Lübnan merkezliAl Mayadeen televizyon kanalı, füzelerin Akdeniz'den atıldığını ve Lübnan üzerinden geçerek Suriye'ye düştüğünü belirtti.

        DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN İSRAİL'E KINAMA

        Dışişleri Bakanlığı, İsrail ablukası altındaki Gazze sınırında 30 Mart tarihinden bugüne kadar gerçekleştirilen ve çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine neden olan saldırıları kınadı.

        Dışişleri Bakanlığı'ndan, Gazze sınırında yaşanan saldırılara ilişkin yapılan açıklamada, "İsrail'in 30 Mart 2018 tarihinden bu yana gerçekleştirilen barışçı protestolarda aralarında gazeteci Yaser Murtaja'nın da yer aldığı 29 masum kişinin hayatını kaybetmesine ve binlerce kişinin yaralanmasına neden olan saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Saldırılarda hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifa diliyoruz. Bu saldırgan tutumuyla tüm uyarılara karşın uluslararası hukuku ayaklar altına alan ve görevini yapan gazetecileri dahi hedef almaktan çekinmeyen İsrail’e karşı uluslararası toplumun ortak tavır almasını bekliyoruz" denildi.

        REKLAM
        Harita
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ