Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Suriye'den son dakika açıklaması! ABD'ye sert tepki!

        ABD'nin, askerlerinin Suriye'nin bazı bölgelerinde süresiz olarak kalacağı sinyalini vermesinin ardından Suriye Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin Suriye'deki askeri varlığının meşru olmadığını ve Suriye'nin egemenliğine karşı bir "saldırı" olduğunu söyledi.

        ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, ülkesinin Suriye'deki askeri varlığının "açık uçlu" olacağını dün söyledi.

        Tillerson ayrıca bunun DEAŞ terör örgütünün yeniden canlanmasını önleme ve Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın iktidarı bırakması için gereken zemini diplomatik yollarla hazırlama stratejisinin parçası olduğunu belirtmişti.

        Konuşmasında sık sıkSuriyeDevlet Başkanı Beşar Esad'a yönelik eleştiriler yönelten Tillerson, ABD'ninSuriye'den uzun süre askerlerini çekmeyeceğinin de sinyallerini verdi. DEAŞ'ın yeniden güç kazanmasını önlemek için Amerikan askerlerininSuriye'de bulunmasının önem taşıdığını savunan Tillerson, ABD'nin 2011 yılında Irak'tan Amerikan askerlerini çekerken yaptığı hataya bir daha düşmeyeceğini, "tarihin tekerrür etmesine izin vermeyeceklerini" söyledi. Tillerson, "Açık olalım; ABD IŞİD'in yeniden ortaya çıkamaması için yakın gelecekteSuriye'deki askeri varlığından vazgeçmeyecek. Oradaki askeri varlığımız tamamen koşullara bağlı" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ