Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Surların dibinde vahşet! Linç edilmekten son anda kurtuldu

        Alınan bilgiye göre, cinayet saat 18.30 sıralarında merkez Osmangazi İlçesi Tophane Yokuşu surların altındaki yeşil alanda meydana geldi.

        Cinayet suçundan tahliye edilen ve denetimli serbestlik sebebiyle bir kamu kuruluşunda çalışan 58 yaşındaki Celil T., tartıştığı Yılmaz K. (49) tarafından bıçakla boğazı kesilerek öldürüldü.

        İHA'nın haberine göre, vatandaşların fark ettiği katil zanlısı Yılmaz K. linç edilmek istendi. Kaçan zanlı olay yerine kısa sürede gelen polislerce gözaltına alındı. Kendisi de yaralı olan Yılmaz K. ambulansla hastaneye kaldırıldı.

        Polis ekipleri güvenlik şeridi çekerek olay yerinde tedbir aldı. Zanlının tedavisinin ardından sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüleceği öğrenildi.

        BARIŞMAK İÇİN BULUŞMUŞLAR

        DHA'nın haberine göre; Bursa'nın Osmangazi ilçesi Maksem Mahallesi'ndeki parkta birlikte içki içtikten sonra çıkan tartışma sonucu işlenen cinayetle ilgili ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. Yapılan araştırmada tarafların alacak verecek meselesi nedeniyle aralarında husumet bulunduğu ve ortak arkadaşları tarafından barışmak amacıylabuluşturulduğu belirlendi. İddiaya göre ortak arkadaşlarının yanlarından ayrılması ile içki içmeye başlayan Celil T. ile zanlı kavga etmeye başladı. Yumruklaşmanın ardından zanlı Yılmaz K., belinden çıkardığı ekmek bıçağını Tükenmez'in kalbine sapladı. Daha sonra yere yığılan Tükenmez'in boğazını keserek kaçmaya başladı.

        VATANDAŞLAR KAFASINA TUĞLA FIRLATIP BAYILTMIŞ

        Cinayet anına şahit olan çevredeki vatandaşlar, bıçağı olay yerinde bırakıp kaçan Yılmaz Koçak'ı kovalamaya başladı. Vatandaşların fırlattığı tuğların başına isabet ettiği Koçak, dengesini kaybedip 2 metre yükseklikten düşmesi sonucu bayıldı. Bu sırada bölgeye gelen polis ekipleri linç edilmek istenen zanlı Yılmaz K.'yi öfkeli kalabalığın elinden kurtardı. Yaralı olan Koçak, Bursa Devlet Hastanesi'nde tedavisi tamamlandıktan sonragözaltına alarak emniyet müdürlüğüne götürdü. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

        26 YIL ÖNCE BOĞAZ KESEREK CİNAYET İŞLEMİŞ

        Bu aradaboğazı kesilerek öldürülen Celil T.'nin benzer bircinayet nedeniyle 26 yıl cezaevinde kaldığı öğrenildi. 1991 yılında tartıştığı bir kişinin boğazını keserek öldürenCelil T. , 26 yıl 5ay cezaevinde kaldığı ve 5ay önce denetlimli serbestlik yasası ile serbest kaldığı anlaşıldı.Yılmaz K.'nın Orman Bölge Müdürlüğü'nde marangoz olarak görev yaptığı belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ