Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman: Peygamberimiz eşiyle yarışırdı

        Time dergisine verdiği röportajda ülkesindeki cinsiyet eşitliği alanında attığı adımlardan bahsederken, Hazreti Muhammed'in eşlerini örnek gösterdi.

        ABD temaslarını sürdüren Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman, yaptığı reformlar ve Amerika'da gerçekleştirdiği temaslarla dikkat çekerken, ABD basınına verdiği röportajlarla da ilgi odağı oldu. Time dergisine kapak olan Selman, "Biri çıkıp kadınların spor müsabakalarına katılamayacağını söylerse, ona Peygamberimiz Hazreti Muhammed'i hatırlatırım. Peygamberimiz, eşi Hazreti Ayşe ile yarışırdı. Biri çıkıp kadınların iş dünyasında yer alamayacağını söylerse, ona Hazreti Muhammed'in iş kadını olan eşi Hazreti Hatice'yi hatırlatırım" sözleriyle dikkat çekti.

        REKLAM

        Suudi Prens, The Atlantic dergisine verdiği röportajda da, Suudi Arabistan'ın "Yahudi karşıtı söylemler ürettiği" yönündeki soruyuyine Hazreti Muhammed örneği vererek yanıtlamış,"Ülkemizin Yahudilerle bir sorunu yok. Peygamberimiz Muhammed (SAV), Yahudi bir kadınla evlenmişti. Sadece arkadaşlık değil, evlilik yaptı. Peygamberimizin komşuları Yahudiydi. ABD'den, Avrupa'dan Suudi Arabistan'ı ziyaret etmek için gelen çok sayıda Yahudi bulabilirsiniz. Hristiyanlar, Müslümanlar ve Yahudiler arasında bir sorun yok." açıklamasında bulunmuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ