Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Taksim 5 yıl sonra hastanesine kavuşuyor

        Taksim Sıraselviler Caddesi’nde1969 yılında hizmete açılan ve 46 yılboyunca İlkyardım Hastanesi olarakhizmet veren Taksim Eğitimve Araştırma Hastanesi, 2015 yılının başında yenilenmek için yıkılarakGaziosmanpaşa’ya taşınmıştı.Yıkılan alanda yeniden inşasına başlanan Taksim İlkyardım Eğitim veAraştırma Hastanesi’nde yürütülençalışmalar 4 buçuk yılın ardındantamamlandı. 50 bin metrekare kapalıalanda 250 yatak kapasitesi ve 7 ameliyathaneile sağlık hizmeti verilmesi

        planlanan hastanebinasında incelemelerdebulunan KamuHastaneleri HizmetleriBaşkanı Prof. Dr.Hakan Güven, “Yenibina hem hastalarınhem de çalışanlarıngüvenliği açısındangüçlendirilmiş, depremekarşı dayanıklıbir bina oldu. Eskiden koğuş sistemiyleçalışan yataklı servislerimiz, şuan tek kişilik ve iki kişilik olarak hizmetverecek. Çok kısa süre içerisinde,kısa süre derken 7 ile 10 gün içerisindeacil servisimizi, ameliyathanelerimiziyoğun bakım ünitelerimizifaaliyete geçirmeyi düşünüyoruz”dedi. İç kısımda son hazırlıkları yapılan hastanenin açılma sürecine girmesi,hastaneeksikliği çekençevre sakinlerininde yüzünü güldürdü.

        REKLAM

        'YOLLARA DÜŞMEYECEĞİZ’

        Gazete Habertürk'te yer alan habere göre, uzun süredir merkezi bir hastanenineksikliğini çektiklerini belirtençevre sakinleri, “Hastaneninaçılması için 4 buçuk yıldır bekliyoruz.Hastane insan hayatında havave su gibi gerekli bir unsur. Gaziosmanpaşaulaşım açısından çok büyüksıkıntı yaratıyordu. Hasta yanımızdauzun mesafeler kat etmek zorundakalıyorduk” dedi. Bir başka mahallesakini ise “Hastanenin değerini buradangittiğinde anladık. Hayatın birnoktasında herkesin sağlık hizmetineihtiyacı oluyor. Uzun beklemeninsonunda artık hasta hasta yollaradüşmek zorunda kalmayacağız” dedi.Öte yandan hastanede yürütülençalışmalar ve son hazırlıklar havadangörüntülendi. Bir yandan tabelalarınmontajı yapılırken diğer yandan damalzemelerin taşındığı hastane, Taksimcivarında duyulan sağlık hizmetiihtiyacına karşılık verecek.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ