Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Göztepe Tamer Tuna'dan Beşiktaş Göztepe maçı sonrası Demba Ba'yla ilgili açıklama! - Futbol Haberleri

        Beşiktaş, Medipol Başakşehir'in 1-0 kazandığı haftada zorlu Göztepe maçını 5-1 gibi farklı bir skorla geçerek zirve yarışındaki iddiasını sürdürdü. Maç sonrasındaGöztepe Teknik Direktörü Tamer Tuna açıklamalar yaptı. Savunmada zaaflarının bulunduğunu vurgulayan Tuna, Demba Ba'nın direkten dönenşutuyla ilgili de konuştu.

        Tamer Tuna'nın maç sonrasında yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamalardan öne çıkanlar şöyle:

        REKLAM

        "Duran topların etkisi çok önemli. İlk 3 golün 2'si kornerden geldi. Defans sıkıntımız vardı onu çözmeye çalıştık. Defans bölgesinde yaşadığımız sakatlıklar zorluk yaşattı. Demba Ba'nın direkten dönen şutu bizi oyuna döndürebilirdi. Oyuna disiplin koymamamız maçın farklı sonuçlanmasına neden oldu."

        "Bugüne kadar 40 puan toplarken bize has özelliklerimiz vardı. İyi bitirmek istiyoruz sezonu. Trabzon'da ki maçta zorluk yaşadık. Kanatlarınız ve forvetleriniz hızlı olduğunda takım zaaflarını avantaja dönüştürebiliyorsunuz. Kendi taraftarımız muhteşemdi, ligde gösterdiğimiz performans iyiydi. Bugünkü karşılaşma skor anlamında hayal kırıklığı oldu. Bu takımı bu taraftarı iyi temsil etmeye devam edeceğiz."

        BASIN TOPLANTISI

        Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Tuna, maça kötü başlamadıklarını belirterek, "Duran toptan yediğimiz gol maçı başka bir yere getirdi. Topa sahip olmaya başladığımızda pozisyonlar da bulduk. Farkı 2'ye indirdikten sonra da geri dönüş yapabilirdik. Ama sonra 10 kişi kaldık. Bu skoru daha önce yaşamadık. Üzgünüz." diye konuştu.

        Sezon başından bu yana savunma zaafları olduğunu anlatan Tuna, "Sezon başından beri serbest vuruşlardan yediğimiz gol sayısı yüksek. Beşiktaş maçı 3 köşe vuruşuyla tamamladı ve bunlardan 2'sinde kalemizde golü gördük. Maçın özeti buydu. Maçta oyun disiplinimizi kaybettik. Göztepe adına kalan 6 hafta iyi geçecek diye düşünüyorum. Gelecek planlaması adına en önemli maçımız buydu." ifadelerini kullandı.

        Demba Ba'nın direkten dönen topunun kendileri için kritik bir an olduğunu aktaran Tamer Tuna, "Demba Ba'nın şutu gol olsaydı, 3-2'yi bulsak maçın seyri değişebilirdi. Poko'yu sağda kullanmamızın nedeni onun coşkusundan yararlanmak ve Beşiktaş'ın zaaflarını değerlendirmek içindi. Orta sahadaki baskıyı kırmakta eksik kaldık. Maalesef kaybettik." şeklinde konuştu.

        Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'ın Demba Ba hakkındaki açıklamalarıyla ilgili konuşan Tuna, "Ben teknik alanda kalmak istiyorum. Herkes düşüncelerini söylemekte özgür. Liderlerin söylediği her söz önemli. Teknik direktörler de bu tartışmalara katılınca futbolumuzun geldiği noktayı görebiliyoruz. Güçlenmek için sahada kalıp, teknik olarak daha çok konuşmalıyız. Ben sadece futbol adına konuşacağım." şeklinde görüş belirtti.

        Tuna, sarı-kırmızılı takımdaki geleceğine dair ise "Göztepe'de kalmak için başkanımızla sürekli iletişim halindeyiz. Başkanla görüşmelerimizde para konuşulmadı. Göztepe'de seneye de kalmayı planlıyorum. Ama farklı algılanıyor. Daha ileri gidebilmek için neler yapabileceğimizi konuşuyoruz. Önümü görmek için değerlendirme yapmak istedim. Göztepe çalışmak için ideal bir kulüp. Uzun süre çalışmak isterim." değerlendirmesinde bulundu.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ