Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Tanklar, Suriye sınırına gidiyor

        Türk Silahlı Kuvvetleri'nin çeşitli birliklerinden demiryolu ile İskenderun Demiryolu İstasyonu'na ulaşan tanklar askeri personel tarafından askeri tırlara yüklenerek, alınan güvenlik önlemleri dahilinde konvoy halinde İskenderun istasyonundan hareket etti.

        İskenderun'dan hareket eden askeri araçların takviye olarak Suriye sınırındaki askeri birliklerde konuşlandırılacağı öğrenildi.

        Askeri araç ve personel sevkiyatının devam etmesi bekleniyor.

        İdlib'deki çatışmasızlık bölgesine gerçekleştirilecek intikal kapsamında, Hatay'a gelen çok sayıda zırhlı personel taşıyıcı ile obüs de Reyhanlı sınırına konuşlandırıldı.

        ASKERİ HAREKETLİLİK GÜN BOYU DEVAM ETTİ

        REKLAM

        İntikalin yapılacağı İdlib'in sınır komşusu Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde askeri hareketlilik gün boyu devam etti.

        Türkiye'deki çeşitli birliklerden gönderilen yaklaşık 30 araçlık zırhlı personel taşıyıcı ile obüs de sabahın ilk saatlerinde sınır karakollarına sevk edilmişti.

        Türkiye, Rusya ve İran'ın Kazakistan'ın başkenti Astana'da gerçekleştirdiği toplantılarda, Suriye'nin Türkiye sınırındaki İdlib ili çatışmasızlık bölgesi ilan edilmişti. Mutabakata göre, Türkiye'nin İdlib'de çatışmasızlık bölgesinin sınırlarını teşkil eden güvenlikli bölgelerde kontrol ve gözlem noktaları oluşturarak asker konuşlandırması kararlaştırılmıştı. Gözlemci kuvvetin asli görevi, rejim ve muhalefet arasında çatışma yaşanmasını engellemek ve olası ateşkes ihlallerini izlemek olarak tanımlanmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ