Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Taşeron işçilere kadro son gelişmeler! Taşerona kadro var mı? - İş-Yaşam Haberleri

        Taşeron işçiler kadroya alınacak mı? Taşeron işçiye kadro ile ilgili hükümetten açıklamalar gelmeye devam ediyor. Son olarak taşerona kadro için Başbakan Binali Yıldırım açıklama yapmıştı. Peki, taşeron işçiler kadroya alınacak mı? Taşerona kadro verilecek mi? İşte taşeron işçilerin büyük bir heyecanla beklediği taşerona kadro ile ilgili son gelişmeler...

        TAŞERON İŞÇİ KADROYA ALINACAK MI?

        Taşeron işçilerin beklediği kadro ile ilgili detaylar gelmeye devam ediyor. Hükümetin 2015 seçimlerindeki vaadinin ardından taşeron işçiler uzun bir süredir bu sorunun yanıtını arıyordu.

        Başbakan Binali Yıldırım AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda yağtığı konuşmada, taşeron işçilerin kadro beklentisi konusuna da değindi. Peki, taşerona kadro olacak mı? Taşeron işçiye kadro ne zaman verilecek? İşte Başbakan Binali Yıldırım'ın taşerona kadro açıklaması:

        Başbakan Yıldırım, gruptaki partililerin "Taşeron sizden kadro bekliyor." sözleri üzerine "O iş bitti, tamam; eli kulağında. Bakanlarımız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız, Maliye Bakanımız çalıştılar getirdiler, bugün yarın inşallah devreye girer, merak etme. Yeni seneden itibaren artık bu taşeron mevzusu bitmiş oluyor." açıklamasında bulundu.

        MALİYE BAKANI NACİ AĞBAL'DAN TAŞERON AÇIKLAMASI

        Maliye Bakanı Naci Ağbal, taşeron işçilerin büyük bir merakla beklediği kadro haberleri üzerine bir açıklama yaptı. Ağbal, taşeron işçilere kadro verilmesine yönelik çalışmaların sorulması üzerine, "Taşeron işçilerle ilgili çalışmalar devam ediyor. Sayın Başbakanımızın ifade ettiği çerçevede yılbaşından önce bu yasayı Meclisten geçirmeyi planlıyoruz. Burada Bakanlar Kurulu bir model noktasında karar verdiği anda da hükümet olarak bunu sizlerle paylaşacağız." açıklamasında bulundu.

        TEKSİF ŞUBE BAŞKANI: TAŞERON İŞÇİLERİN KADRO SÖZÜ HAVADA KALMAYACAK

        Adıyaman'ın kendileri için oldukça önemli olduğunu dile getiren TEKSİF Genel Başkanı Nazmi Irgat kamuda çalışan taşeron işçilere verilen kadro sözüne dikkat çekti. Verilen sözün takipçisi olacaklarını belirten Irgat, "Başta kamu olmak üzere 800 bin ile 1 milyon arasında taşeron işçi bulunuyor. Sorunları yakından takip ettik. Geçmişte bakanlarla hükümetle görüşmelerimiz oldu. Şuanda gelinen noktada yılbaşına kadar taşeron işçilerin sorunları çözüme ulaşacak ama biz bu taşeron işçiler eğer memurluk yapıyorsa memurluk kadrosunda işçilik yapıyorsa işçi kadrosunda yer almasını arzuluyoruz. Şuan da çalışmalar bitmiş değil, çalışma bakanının değerlendirmeleri devam ediyor. Net olmadığı için de bu arzuladığımız şekilde mi gerçekleşecek diye o konuda arkadaşlarımıza de net bir şey söyleyemiyoruz. Bu defa taşeron işçilerinin kadro meselesi havada kalmayacak inşallah" ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        BEKİR BOZDAĞ'DAN TAŞERONA KADRO AÇIKLAMASI

        Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, taşeron işçilere kadro verilmesine ilişkin bir soru üzerine de "AK Parti hükümetleri bugüne kadar hangi sözü verdiyse yaptı. Bu konuda hükümetimizin verdiği sözlerden birisidir, programımızda yer almaktadır. Bakanlar Kurulumuzda daha önce defalarca görüşüldü. Bazı konularda ilave çalışma yapılması talimatı verildi ve bu çalışmalarda son noktaya geldi. İnşallah yeni yıla kadar veya en geç yeni yılın başında bu konuda atılması gereken adım atılacaktır." diye konuştu.

        KAMUDA ÇALIŞAN TAŞERONA KADROVERİLMESİ İLE İLGİLİ NELER OLMUŞTU?

        Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, taşerona kadro düzenlemesinin yıl sonuna kadar biteceğini söylemişti. Sarıeroğlu, "Beklenti içinde olan birçok kesim var. Taşeronda çalışan arkadaşlarımız bunlardan en önemlisi. AK Parti olarak bugüne kadar ne söz verdiysek yerine getirdik. İnşallah taşerondaki kardeşlerimizin kamudaki istihdamlarındaki beklentiyi karşılayabilmek için bir aydır Maliye Bakanımız ile çok ciddi bir çalışma içindeyiz. Bu çalışmayı çok kısa sürede tamamlayarak, kardeşlerimiz ile paylaşacağız. İnşallah sıkıntılarına beklentilerine, taleplerine yeni yasama döneminde yeni yıla girmeden bir cevap vermiş olacağız" diye konuşmuştu.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ