Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Tekirdağ'da askeri araç sel sularına kapıldı! 1 asker kayıp

        TEKİRDAĞ'DA KAYBOLAN ASKERİN ARAMA ÇALIŞMASINA ARA VERİLDİ

        Tekirdağ'ın Saray ilçesinde, sağanak nedeniyle yükselen dere akıntısına kapılan askerin aranmasına yarın devam edilmek üzere ara verildi.

        Tekirdağ'ın Saray ilçesinde, sağanak nedeniyle yükselen dere akıntısına kapılan askerin aranmasına yarın devam edilmek üzere ara verildi.

        Kayıp askeri arama çalışmalarına katılan İstanbul ve Tekirdağ AFAD ekipleri, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi Sualtı ekibi ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Saray Belediyesi itfaiye ekipleri rüzgarın etkisini artırması ve havanın kararması nedeniyle çalışmalarını sonlandırdı.

        Ekiplerin sabah saatlerinden yeniden arama çalışmalarına başlayacağı öğrenildi.

        Tekirdağ'ın Saray ilçesinde şiddetli yağış sonucu taşan derenin üzerindeki köprüde mahsur kalan vatandaşları kurtarmaya giden askeri aracın sele kapıldığı, araçta bulunan 4 asker, 2 polis ve 1 vatandaştan 6'sının kurtarıldığı bir askerin arama çalışmasına devam edildiği bildirildi.

        İHA'nın haberine göre; Saray ilçesinde sabahın erken saatlerinde başlayan şiddetli yağmur sonucu Ergene çayının kolu Galata deresi taştı. Edinilen bilgiye göre, Pazarcık mahallesi Kiremithane yolu üzerindeki köprüde mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için yola çıkan ve 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı'na bağlı olduğu öğrenilen askeri araç, sele kapıldı. Olay yerinden alınan ilk bilgilere göre, araçta bulunan ve sele kapılan 4 asker, 2 polis ve 1 vatandaştan 5'i jandarma, polis ve askeri görevlilerin çalışması sonucu kurtarıldığı belirtildi.

        "EN ÖNEMLİSİ KAYIP ASKERİMİZİ KURTARMAK"

        Tekirdağ Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Habertürk TV'de yaptığı açıklamada, "Olay mahalinden şimdi ayrıldım. 4 asker, 2 polis ve 1 de sivil vatandaşımız sele kapılıyor. Köprünün karşı tarafında mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için giderken devrilmişler. 1 askerimiz malesef kayıp. Arama çalışmaları halen devam ediyor. Umudumuzu kaybetmedik. Şu ana kadar bir haber yok. çalışma şartları oldukça zor. Özellikle Sarayı İlçesi'nin dışı büyük bir yağış aldı. 150 kilogramı bulan bir yağış aldı. O yağışın getirdiği şiddetle de derelerde de büyük bir birikim oldu. 7 personelden 6'sı kurtarıldı, şimdi ziyaret ettim hastanedeler durumları iyi. Bir askeri de arama çalışmaları devam ediyor. Aldığımız haberler yağmurun günün ilerleyen saatlerinde azalacağı yönünde. Şu anda fazla bir hasar yok. En önemlisi kayıp askerimizi kurtarmak." dedi.

        KAYIP ASKER, 'YÜZME BİLMİYORUM' DEMİŞ

        DHA'nın haberine göre, Tekirdağ'ın Saray İlçesi'nde, sele kapılan askeri personel taşıyıcı araçta kaybolan askerin rütbesinin 'Topçu Onbaşı' olduğu ve terhisine 15 gün kaldığı öğrenildi. Olay sırasında bir süre araca tutunan askerin yanında bulunanlara, "Yüzme bilmiyorum, bırakıyorum kendimi" dedikten sonra sularda kaybolduğu belirtildi.

        Olay yerine giden Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, "Toplam 4 asker, 2 polis ve 1 sivil araçla sele kapılıyor. 6'sı kurtarıldı, bir askerimizin de arama çalışmaları devam ediyor" dedi.

        Bölgede şiddetli yağışın devam ettiği, AFAD, itfaiye, polis ve jandarma ekipleri arama çalışmalarını sürdürüyor.

        REKLAM
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ