Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Bilişim Tesla Roadster canlı yayında uzaya çıkıyor - Teknoloji Haberleri

        SpaceX ve Tesla şirketlerinin kurucusu Elon Musk, şimdiye kadar yapılmış en güçlü roketlerden birinin içerisine Tesla Roadster koyarak Mars'a gönderiyor. Bugün içerisinde gerçekleşecek olan fırlatma, eğer bir erteleme olmazsa Türkiye saati ile 22:00 civarında başlayacak. Falcon Heavy adı verilen roketin Tesla Roadster ile birlikte Mars'a gönderilişini aşağıdaki player'dan canlı olarak izleyebilirsiniz.

        Akü bitene kadar David Bowie'den Space Oddity parçası çalacak

        Kendisine ait olan kırmızı Tesla Roadster'ı rokete yerleştiren Musk, aracı David Bowie'nin Space Oddity parçası eşliğinde Mars'a yolcu ediyor. Eğer fırlatmada bir aksilik yaşanmazsa, şarkı aracın aküsü bitene kadar yıllarca çalmaya devam edecek. Musk, kendi Instagram hesabından paylaştığı görsellerde Tesla Roadster'ın sürücü koltuğuna Starman olarak adlandırdığı bir de kukla yerleştirdi.

        REKLAM
        https://www.instagram.com/p/BezcvpzAgYI/?hl=tr&taken-by=elonmusk

        Heavy Falcon neden Mars'a gidiyor?

        Dikkatler iyiden iyiye uzaya gidecek otomobilin üzerine çekilse de SpaceX'in birincil hedefi Tesla Roadster'ın nakliyesi değil. Asıl amaç, günümüzde kullanılan roketlerin 2 katı kadar güçlü olan Heavy Falcon'un testi. İnsanları uzayda uzun mesafeli olarak taşıyabilecek olan bu roketin yolculuğu başarılı olursa, artık insanoğlu daha uzakları hedefleyebilecek.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ