Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig TFF Başkanvekili Hüsnü Güreli: ''FIFA'da 199 dosya var'' - Futbol Haberleri

        TÜRKİYE Futbol Federasyonu Başkanvekili Hüsnü Güreli TRT Spor’da yayınlanan “Basın Tribünü” programına konuk oldu.

        Takımların ciddi bir borç batağında bulunduğunu ifade eden Güreli, bunun bir an önce çözülmesi gerektiğini söyledi. “Bugüne kadar ayağımızı yorganımıza göre uzatmamışız” diyen Güreli, Kulüpler Yasası konusunda ciddi bir çalışma içinde olduklarını ifade etti. Güreli, kulüplerin finansal durumları hakkında şu sözlerle devam etti: “Kulüplerimiz borçları düşürmek için bir çaba sarf etmiyor. Premier Lig’e bakıyorsunuz. A.Ş. olarak yönetiliyor ve her şey çok dengeli ilerliyor. Kulüplerimizi hep borçla finanse etmişiz. O yüzden sürekli faiz ödüyoruz. TFF olarak kulüplerin finansal durumlarına direkt müdahale etmemiz söz konusu değil. Lisansımızı kaybedebiliriz. Bunun örnekleri var. Ama deniz bitti artık, bunun farkına varılmalı.” Güreli, puan silme cezaları hakkında ise “Şimdiye kadar 21 kulübe mali kriterlere uymadığı için puan silme cezası verildi. Kulüplerimiz için vergi dairesinden SGK kaşeli borçsuzluk belgesi almadan lisans vermiyoruz. Bu sene izleme süreci başladı kulüplerimiz için. 2-3 senelik izleme sonunda kulüplerimize puan silme cezaları verilebilir” açıklamasında bulundu.

        REKLAM

        Hüsnü Güreli, “Türkiye Ligi’nde alacakları sebebiyle FIFA’ya başvurmuş kaç oyuncu var?” sorusuna ise şu yanıtı verdi: “Süper Lig’den 199 dosya var maalesef. Bunların tutarı 17.5 milyon Euro’luk dava anlamına geliyor. 2. Lig’den ise 20 milyon Euro’luk dava bulunuyor. 199 dosyanın 88’i hakkında ilk karar çıkmış, Yakın zamanda kesinleşmiş karar açıklanır. Kulüpler o tarihten itibaren 3 ay içinde de transfer edip oynattığı futbolcuya karşı borcunu ödemezse puan silme, transfer yasağı da dahil olmak üzere çeşitli cezalarla karşı karşıya kalır.”

        ''RENGİMİZ KIRMIZI-BEYAZ''

        TFF Başkanvekili Güreli, federasyona ve Beşiktaşlılığına yönelik eleştiriler için de şöyle konuştu: “Sizi şerefimle temin ederim hiçbir kulübe benim ve hiçbir arkadaşımın yakınlaşması olamaz. Kurulları tanımayız ve görüşmeyiz. Bizim rengimiz kırmızı-beyazdır. Başkan da bu konuda hassastır. Ben burada objektif olarak görevimi yapıyorum.”

        ''VAR İÇİN İNGİLİZLERLE ANLAŞTIK''

        TFF Başkan Vekili Hüsnü Güreli, Video Hakem Uygulaması hakkında ise şunları söyledi: “VAR için İngiliz firmayla anlaştık. 35 maçta offline olarak denedik bu sezon. Sistemin merkezi de Riva’da olacak. VAR’ın maç başına maliyeti 15 bin lira. VAR sisteminin komple kurulumu ise 3-6 milyon Euro bareminde olacak.”

        ''VAR'DA İLK DENEMELERDE HATA ORANI %1''

        Futbolda devrim niteliğinde bir değişiklik yaratması beklenen Video Yardımcı Hakem Sistemi dünyanın birçok ülkesinde devreye girerken, sistemin ilk raporları da ortaya çıkmaya başladı. İtalya’da sezonun ilk yarısında 210 maçta VAR kullanılırken, 1078 kez hakemler ekrana giderek kararlarını kontrol etti. 1078 kontrolün arasında 60 kez düzeltmeye gidildiği ve 11 kez yapılan düzeltmenin yaklaşık ‘yüzde 1 hatalı’ olduğunun ortaya çıktığı belirtildi. 11 hatalı düzeltmenin de 7 maçta skora doğrudan etki ettiği ifade edildi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ