Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji The Boring Company tuğla satacak - Teknoloji Haberleri

        Şehir içi ulaşım için tüneller kazan The Boring Company, daha önce markalı şapka ve lav silahı satışlarıyla milyonlarca dolar gelir elde etmişti. Şirketin satacağını duyurduğu en yeni ürün ise kazılardan elde ettikleri taşlardan yapılmış tuğlalar olacak.

        Tünel kazma işlemini daha verimli hale getirmek için birçok yeni yaklaşım ve teknoloji üzerinde çalışan şirket, son olarak tünel kazısında ortaya çıkan toprağı tuğlaya dönüştürecek bir metot geliştirdiğini duyurmuştu.

        Günümüzde tünel kazı çalışmalarının yarısı kazma işlemiyle, yarısı ise kazılan tüneli destekleyecek yapıları inşa etmekle geçiriliyor. Elon Musk’ın şirketiyse çıkarılan toprağı otomatik olarak kazı makinesinin arkasına tuğladan destekler yapacak şekilde işleyebiliyor.

        REKLAM

        Şirketin yeni tekniği işe yaramış olacak ki, Elon Musk The Boring Company’nin yakın gelecekte bu tuğlaları satışa çıkaracağını açıkladı. Öte yandan tuğlaların tüm dünyadan sipariş edilebileceğini ekledi.

        Twitter’dan bir açıklama yapan Musk, tuğlaların tıpkı LEGO parçaları gibi birbirlerine bağlanabildiklerini ve insanların onları kullanarak heykeller ve yapılar tasarlayabileceklerini söyledi.

        The Boring Company’nin daha önce ön siparişlerini topladığı lav silahları ise mayıs ayında sahiplerine gönderilmeye başlanacak.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ