Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam THY'ye 40 yeni uçak geliyor - İş-Yaşam Haberleri

        40 adetBoeing 787-9 Dreamliner'ın liste fiyatı ise 10.8 milyar dolar. Ancak bu fiyat üzerinden ne kadarlık bir iskonto yapılacağı ise pazarlıkların sonucunda belli olacak.

        THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, 787 Dreamliner'ın dünyada teknolojik olarak en gelişmiş uçak olduğunu belirterek, bu uçakları satın alma amacının 3. Havalimanı'nı kullanıma girdikten sonra oluşacak geniş gövdeli uçak ihtiyacını karşılayacağını, ayrıca THY'nin uçuş kapasitesini de geliştireceğini belirtti.

        THY'den KAP'a gönderilen açıklamada da, artan geniş gövde uçak ihtiyacını karşılamak ve filoyu yeni nesil geniş gövde uçak tipleri ile daha da güçlendirmek ve yolcu memnuniyetini arttırmak amaçlarıyla 2019 ile 2023 yılları arasında temin edilmek üzere 20+20, toplamda 40 adet Boeing 787-9 Dreamliner sipariş niyetini uçak üreticisi firma ile paylaştığı belirtildi.

        Açıklamada, bu niyet çerçevesinde Boeing firması ile görüşmelerin devam ettiği kaydedildi.

        THY ve Boeing yetkilileri arasındaki görüşmeye Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı

        Boeing, Eylül ayı başlarında yaptığı açıklamada, artan talebi dikkate alarak 787 Dreamliner uçaklarının imalatını 2019 yılından itibaren ayda 14 adet olacak şekilde yükselttiğini duyurmuştu.

        ÖZELLİKLERİ NELER?

        REKLAM

        787-9 Dreamliner, 8.185 deniz mili (15.200 km) mesafede 280 yolcu taşıyabiliyor. Uçak saatte 954 km hıza kadar çıkabiliyor.

        Uzunluğu 62.8 m olan uçağın kanat açıklığı ise 60 m.

        THY'nin filosunda halihazırda 328 adet uçak bulunuyor.Boeing 787 Dreamliner serisinden hiç bir uçağı ise bulunmuyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ