Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tokat'ta asırlardır Ramazan ayına özel olarak yapılan çörekler vitrinlerdeki yerini aldı.

        Tokat'ta simit, yağlı imal eden fırınların birçoğu Ramazan ayı ile birlikte çörek üretimi yapıyor. Nohut mayasından yapılan tuzsuz ve şekersiz olması dolayısıyla damaklarda kendini has ayrı bir tat bırakan Ramazan çörekleri şeker, tansiyon ve mide rahatsızlığı olan kişilere iyi geliyor. Yaklaşık 12 saatte hamuru hazır hale geldikten sonra yoğrularak açılan çörekler şekil verilerek kara fırınlarda pişiriliyor. Hazmı kolaylaştıran çörekler sade, cevizli ve kuru üzümlü olarak çeşitli boylarda satılıyor. Orta boy sade çörek 5 liradan cevizli ve üzümlü çörek ise 10 liradan satılıyor.

        İftar yemeklerinden sonra çayın yanında ikram edilen Ramazan çörekleri il dışına siparişle kargo ile gönderiliyor. Dede ve baba mesleğini Meydan Çarşısı'nda devam ettiren Mehmet Çelik (33), nohut mayasında yapılan çöreğin Türkiye'de sadece Tokat'ta yapıldığını söyledi. Tuzsuz ve şekersiz olması dolayısıyla Ramazan çöreğinin ilgi gördüğünü ifade eden Çelik, "Hazmı kolay ve şeker hastalarının tercih ettiği bir ürün. Ramazan ayında yoğun olarak yapılıp tüketiliyor. İftar yemeğinden sonra tüketildiğinde hazmı kolaylaştırıyor" dedi.

        Ramazan ayının ilk günü olmasına rağmen ilgiden memnun olduklarını ifade eden Çelik, "Ramazan çöreğini zam yapılmadı, geçen yıl ki fiyatlarla aynı. Sade çörekler 5 lira cevizli çörekler 10 lira. İl dışında da sipariş verenler oluyor, kargo ile gönderiyoruz" diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler