Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Tolga Karel Türkiye'ye dönecek mi? ABD'deki fiyatlara isyan etmişti - Magazin haberleri
        1

        'Yaprak Dökümü' dizisinde canlandırdığı 'Oğuz Ayhan' karakteriyle hafızalara kazınan Tolga Karel, 2016 yılında sürpriz bir kararla oyunculuğu bırakıp, ABD'ye taşınmıştı.

        2

        Kurduğu sağlık turizmi şirketi iflas edince eşinin ailesinin Illinois eyaletindeki evine taşınan Karel, 2018'de aylık 8 bin dolara TIR şoförlüğü yapmaya başlamıştı. Ardından Florida'da evini alan Tolga Karel, ilerleyen süreçte de Amerika'da lojistik şirketi kurmuştu.

        3

        "KORKUNÇ PAHALI"

        Amerika'da hayal ettiği yaşama kavuşan oyuncu, geçtiğimiz günlerde ülkede artan fiyatlardan ve hayat pahalılığından şikayet etti.

        Karel, "Bir konuda gözlemimi paylaşmak istiyorum sevgili dostlar. Amerika'da covid sonrası yaşam korkunç pahalandı. Yüzde 30'a varan enflasyon rakamları konuşuluyor. Her şey korkunç pahalı. Evler, arabalar... her şey... Hatta Greencard'ı olan birçok Türk dostum, arkadaşım vatandaşlık aldıktan sonra memlekete geri dönmek için adımlar atıyor ve bu konuda onlara hak veriyorum" dedi.

        4

        "TÜRKİYE'YE DÖNMEM ZOR"

        Tolga Karel, önceki gün sosyal medya hesabından merak edilenlerini anlattı.

        Karel, bir takipçisinin 'Plan program az da olsa yaşam sermayesi koymadan veya bir iş bulmadan gelenlerin durumu içler acısı. Geri dönenler oluyor. Biz dahi vatandaşlığı alıp, durumlar devam ederse gitme taraftarıyız 2-3 yıla' sözlerine şöyle yanıt verdi:

        5

        "Benim için dönüş bu saatten sonra zor dostum. Zira ailem, eşim, çocuklarım buralı... Ve burada yaşamaktan mutlular ama tamamı Türk bireylerden oluşan bir ailenin dönmesi çok daha mantıklı duruyor."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ