Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Şampiyonlar Ligi Tottenham Real Madrid maçı - Dele Alli 2 golle Real Madrid'i yıktı! - Futbol Haberleri
        1

        Tottenham, Şampiyonlar Ligi'nde H Grubu'nda Real Madrid'i 3-1 mağlup ederek gruptan çıkma yolunda önemli bir avantaj elde etti.

        2

        İngiliz ekibinin gollerinin 2'si, Dele Alli'den geldi. Yıldız futbolcu, Real Madrid'in 30 maç süren grup mücadelelerindeki namağlup serisini sonlandırdı!

        3

        Madrid ekibi ayrıca Kasım 2008'de aldıkları 2-0'lık Juventus yenilgisinden sonra uğradığı en büyük mağlubiyeti tattı.

        4

        Alli, Real Madrid'e Şampiyonlar Ligi'nde Mart 2009'dan bu yana gol atan ilk İngiliz futbolcu oldu. Bir öncekini başaran ise Liverpool efsanesi Steven Gerrard'dı.

        5

        21 yaşındaki Alli, bundan 3 sene önce İngiltere'de 3. ligde top koşturuyordu! Bu denli yükselişin hikâyesi oldukça ilginç!

        6

        Milton Keynes'te doğup büyüyen Alli, Bradwell'de gettoda günlerini geçirirken aklında sadece futbolcu olma hayali vardı.

        7

        Mahalledeyken arkadaşlarıyla top oynayan Alli, o dönemlerde kaleye geçirilmekten şikayetçi. Forvet olmak istediğini belirten genç yıldız FourFourTwo'ya verdiği röportajda "Ben de her çocuk gibi forvet olmak istiyordum. Pazar günleri erkenden uyanıp televizyondaki futbol programlarını izlerdim." diyor.

        8

        "Statta ilk izlediğim maç Wimbledon-Chelsea rezerv takım karşılaşmasıydı ama yaşım çok küçük olduğundan pek bir şey hatırlamıyorum.”

        9

        Alli, 11 yaşındayken büyüdüğü şehrin takımı olan Milton Keynes Dons altyapısına girdi ve dikkatleri bir anda üzerine çekti.

        10

        MK Dons Altyapı Direktörü Mike Dove onu ilk gördüğü andan itibaren etkilendiğini itiraf ediyor.

        11

        “Norwich deplasmanında onu izlediğimde çok etkilenmiştim. O yaş grubunda birçok kaliteli oyuncuya sahiptik." diyen Dove ekliyor:

        12

        "Alli’yi diğerlerinden farklı kılan, topla oynamaktan keyif alması ve her defasında yeni şeyler denemesiydi. O yaşta bir oyuncunun kendini bu kadar rahat ifade edebilmesi hayranlık vericiydi.”

        13

        Alli'yi öven tek kişi Dove da değil. MK Dons Menajeri Karl Robinson da Alli'nin daha ilk günlerinden itibaren potansiyelini gösterdiğini anlatıyor.

        14

        Robinson, "15 yaşında A takımla idmanlara çıkmaya başladı. Sahada olduğu her saniye, maçın gidişatını etkileyebilecek bir şeyler yapabilecek kapasiteye sahip bir karakteri vardı." diyor ve ekliyor:

        15

        "Rakipler ne yapacağını önceden kestiremiyor, onu durdurmak için farklı stratejiler uygulamak zorunda kalıyorlardı. Sadece saha içi değil, saha dışındaki çalışma hırsıyla da dikkat çekiyordu.”

        16

        Alli ilk resmi maçına 16. yaşını bitireli 205 gün olmuşken çıktı! FA Cup birinci turunda Cambridge City mücadelesinde sahaya çıkmasına rağmen topla ilk buluşmasında topuk pası yaptı!

        17

        Robinson o günü “Bizim için çok kritik bir maçtı ama o, arkadaşlarıyla parkta top oynarmışçasına rahattı” ifadeleriyle anlatıyor.

        18

        “Maçın ardından beni tatlı-sert bir dille uyardı, ben de ona ‘Sahada kendimi özgürce ifade edebileceğimi söylemiştin’ dedim” diyor Alli. “Gülüştük ve beni tebrik etti. Yıllardır görüşürüz. En zor zamanlarımda hep yanımda oldu.”

        19

        Fiziksel olarak zaafı bulunduğunu itiraf eden Alli futbol oynamayı keyifli hale getirmek istediğini dile getirmekten de geri durmuyor.

        20

        “Futbol oynamaktan her zaman keyif almaya çalıştım. Sahada kendimi ifade edebildiğim her pozisyonu seviyorum. Rakibe bacak arası atma, topuk pası verme ya da makasla orta yapma fırsatı yakaladığımda ne kadar heyecanlandığımı anlatamam!”

        21

        Alli yeteneğiyle sahada rakiplerini zor duruma düşürebiliyor. Tottenham oyuncularının istatistiklerini tutan bir Twitter hesabı, Alli'nin 2015-16 sezonunda rakiplerine 14 kez bacak arası çalımı attığını yazdı!

        22

        Peki Alli bunu yaparken en çok keyif aldığı isim kim? Tabii ki de Luka Modric! “Kesinlikle Luka Modric. Münih’te Real Madrid’le bir hazırlık maçında karşılaşmıştık. Yetenekli oyunculara bacak arası yapmak çok daha keyifli.”

        23

        Modric'in yetenekli olduğu doğru ancak çok sert bir oyuncu olduğu söylenemez. Sert rakiplere karşı buna cesaret edebiliyor mu? Tabii ki evet!

        24

        “Bazen tecrübeli oyuncular beni uyarıyor çünkü farkında olmadan kendimi kaptırıp güldüğüm oluyor." diyor Alli ve ekliyor:

        25

        "Tabii burada hiçbir art niyet yok. Amacım onları aşağılamak değil, oynadığım oyundan keyif almak. Genç bir oyuncu olduğum için bazıları tekme atmaya çalışıyor ama buna aldırmıyorum çünkü futbolda bunlar olur.”

        26

        Alli'nin tek özelliği sahada eğlenerek futbol oynaması değil. 21 yaşındaki yıldız, önceden çabuk sinirlendiğini ve bir anda sahada bir anda sertleşebildiğini itiraf ediyor.

        27

        "Eskiden sahada aniden sinirlendiğim oluyordu. Hatta MK Dons’tayken altyapı hocalarımdan Dan Micciche, antrenmanlarda normal bir maçta kırmızı kartı hak edecek sert bir hareket yaptığımda beni dışarı alırdı. Bu sayede yavaş yavaş kendimi kontrol etmeyi öğrendim ama içimde hâlâ dinmeyen bir ateş var!”

        28

        Mike Dove da Alli’nin o dönemki öfkeli hallerini hatırlıyor. “O ceza sistemi Alli’ye özel değildi ama o kadar rekabetçi bir karakteri vardı ki sadece ona uygulamak zorunda kalıyorduk! Bazen yüzü düşer, keyfi kaçar, somurtmaya başlardı ama bunu onun iyiliği için yaptığımızı anladı.”

        29

        Alli'ye bu yolda en çok yardımı teknik direktör Mauricio Pochettino ve Hugo Lloris vermiş. Kendini dizginlemek için gelen yardımları "Mauricio Pochettino’yla sürekli bu konu hakkında konuşuyoruz. Hugo Lloris de tecrübesiyle bana yol gösteriyor. Agresif olmaya devam etmem gerektiğini söyleyip, ölçüyü kaçırmamamı tembihliyorlar.” sözleriyle özetliyor.

        30

        Tottenham dışında Liverpool, Arsenal ve Bayern Münih'in de istediği yıldızın tercihinde etkili olan ise Mauricio Pochettino olmuş! Alli, Tottenham'daki ilk günlerinde "Tottenham’ı seçmemdeki en büyük etken Mauricio Pocchettino’ydu." diyor ve ekliyor:

        31

        "Premier Lig’de genç bir oyuncunun kendini göstermek için en doğru fırsatı kovalaması gerek ve ben de bununu Tottenham'da yakalayacağımı düşündüm. Pocchettino’nun gençlerle arasının çok iyi olduğunu biliyordum ve karar verirken hiç zorlanmadım.”

        32

        Hugo Lloris, Alli'nin adını transfer olduğunda ilk kez duyduğunu itiraf etmeden duramıyor! "Bize geldikten sonra biraz soruşturdum." diyor Fransız eldiven ve ekliyor:

        33

        "Çok yetenekli bir oyuncu olduğunu söylediler. Zaman geçtikçe ne kadar haklı olduklarını anladım. Sadece saha içi değil, saha dışında da çok etkileyici bir karaktere sahip.”

        34

        Alli’nin yeşil sahalarda ne kadar yetenekli olduğunu herkes gördü. Tabii Premier Lig ve Şampiyonlar Ligi baskısıyla baş edebilmek için çok daha fazlası gerekiyor.

        35

        “Futbol dışındaki zamanımı rahatlayarak geçirmeye çalışıyorum” diyor Alli. “Bana Call of Duty oynamak kadar keyif veren çok az şey var. Hatta takım içinde de birçok oyuncu bu oyunu çok seviyor. Jan Vertonghen, Toby Alderweireld... İçlerinde en kötüsü kesinlikle Eric Dier!”

        36

        "HEMEN HAVAYA GİRMEM ÇÜNKÜ DAHA BİR ŞEY BAŞARMADIM!"

        Tottenham, Alli'yle Premier Lig'de şampiyonluğa ulaşamasa da İngiliz yıldız kendini geliştirmeye devam ediyor. O da gözünü diktiği yerler için çok çalışması gerektiğinin farkında.

        37

        "Hemen havaya giremem çünkü daha bir şey başarmadım. Tottenham’daki yerimi kaybetmemem ve kendimi daha da geliştirmem gerek. Mesela sol ayağımı hâlâ yetersiz buluyorum."

        38

        "İdmanlardan sonra tesislerde kalıp özel çalışmalar yaparak bu yönümü geliştirmek istiyorum.” diyor Alli. O kendini geliştirmeye, biz de onu takip etmeye devam edelim. Bakalım bundan sonra gazabına uğrayan rakip kim olacak?

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ