Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TRABZON (AA) - Trabzon'un Maçka ilçesindeki derede taşkın tatbikatı gerçekleştirildi.

        DSİ 22. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin en çok yağış alan bölgesi Doğu Karadeniz'de, zaman zaman aşırı yağışlar dolayısıyla ani taşkınlar yaşandığı ve buna bağlı olarak olumsuz durumlar ortaya çıkabildiği belirtildi.

        Yaşanabilecek bu tür ani taşkınlara hızlı şekilde müdahale etmek maksadıyla DSİ 22. Bölge Müdürlüğü tarafından Maçka ilçesindeki derede tatbikat gerçekleştirildiği ifade edilen açıklamada, tatbikata müdürlüğe bağlı çeşitli şubelerde görev yapan personelin katıldığı vurgulandı.

        Tatbikatta, taşkın ihbarının alınması ile müdahale ekipleri ve iş makinelerinin süratle organize olarak olay yerine intikal ettirildiği aktarılan açıklamada, akabinde yaratılan suni taşkının, iş makineleri ile önlenmeye çalışıldığı, ağaçlarla tıkanan köprülere de hemen müdahale edildiği bildirildi.

        Açıklamada, ekiplerin tatbikatta, motopomplar ile su tahliyesi gerçekleştirdiği, teknik ekibin ise taşkınla ilgili ölçüm ve seyri ile ilgili etüt çalışmaları yaptığı ifade edildi.

        Olası kazazedeler için can simidinin hedefe atılması provası da yapılan tatbikatta, Türkiye'de ilk kez uygulamaya konulan Mobil Taşkın Koordinasyon Merkezi aracının da aktif olarak kullanıldığı kaydedildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler