Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Trabzon'un Ortahisar ilçesinde yer alan Ortahisar Büyük Fatih Camii, restorasyon çalışmaları yaklaşık 1 yıl gecikmenin ardından tamamlanarak ibadete açıldı.

        Caminin restorasyon çalışması sırasında zemininde ortaya çıkan mozaikler cam döşeme ile kapatılırken, caminin 1 milyon 379 bin 346 TL bedel ile en pahalı tarihi eser restorasyon çalışması olduğu belirtildi.

        Caminin onarımına 2016 yılında başlanırken, bitiriliş tarihi ise 24112017 yılında planlanmıştı. Cami, yaklaşık 1 yıllık gecikmenin ardından ibadete açılırken, gecikmenin tarihi revize restorasyon projelerinden dolayı geciktiği kaydedildi.

        Caminin restorasyon çalışmaları sırasında tabanında var olan mozaikler gün yüzüne çıkarılırken, mozaikler yapılan özel bir çalışmayla camla kapatıldı. Yapılan çalışmayla namaz kılınan kısım daha ön kısma alınarak o alana gelecek olan ziyaretçiler gezme imkanı bulacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler