Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta'dan son dakika Fatih Terim açıklaması! Galatasaray... Spor haberleri - Trabzonspor Haberleri
        1

        Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, TRT Spor'da spor ve Trabzonspor gündemine dair konularda açıklamalarda bulundu. Adı Galatasaray'la anılan Fatih Terim'le ilgili konuşan Galatasaray'daki genel kurul kararını değerlendirdi.

        2

        Mehmet Ekici'den Rıza Çalımbay'a, mali durumdan transfere kadar birçok konuda açıklamalar yapan Usta, Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür için Avrupa'nın en iyi kulüplerinin geldiğini söyledi. Muharrem Usta'nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

        3

        "Uzun yıllara baktığımızda çok sık teknik direktör değiştirdiğimizi gördük. Çok sık teknik direktör değişikliğiyle birlikte yeni kadrolar kuruluyor. Ortalama bir tahlil yaptığınızda bu teşhisi koyabilirsiniz. Bizim amacımız bir teknik direktör seçip onla devam etmekti. Hocamızın arkasında durmayı hedefliyoruz."

        4

        "Kadroda da istikrarı yakaladığımızda Trabzonspor daha iyi yerlere gelecekti. En ufak bir sorunda ceza teknik direktöre kesiliyordu. Biz bu tabuyu Türkiye'de yıkmayı hedefliyoruz hocamızın arkasında durarak."

        5

        TRANSFER DEĞERLENDİRMESİ

        "Bana göre bu seneye iyi bir kadro ile girmiştik. Sezon başında beş altı tane hedef transferimiz vardı ve bunları da gerçekleştirdik, Burak Yılmaz, Juraj Kucka gibi isimlerle..."

        6

        "Savunmada problemimiz vardı, bunu da Ersun Yanal hocanın önerisiyle Hubocan'la giderdik. Bununla birlikte takımın iskeletini oluşturduk. Teknik kadronun yaşadığı konsantrasyon sorunları, sıkıntı yaşattı."

        7

        GALATASARAY İLE TRABZONSPOR KIYASI

        "Galatasaray'la Trabzonspor'u kıyaslayalım, teknik direktör değişikliği konusunda 2 yılda 3 tane teknik direktörümüz oldu, keşke tek bir teknik direktörle gitme şansımız olsaydı. Ancak şu an baktığımızda ligin en kaliteli kadrolarından birine sahibiz."

        8

        "Spor hayatı çok ilginç, biz de yaşayarak görüyoruz. Bazı şeyler artık aydan aya değişiyor, siyahla beyaz gibi olabiliyor. Bu devrede bunu yaşadık. Galatasaray'ın kongre konusunda bir görüşüm yoktu, başkanın bir bildiği vardır. Her ne kadar rakip kulüp de olasalar onların da iyi olmasını diliyorum."

        9

        "Öyle şeyler yaşadık ki 'Kim gelirse ne olur?' cümlesine artık bir cevabım yok. Ancak Fatih Terim'in gelmesiyle birlikte lig renklenecektir."

        10

        "Bu konuda bir bilgim yok ama gelirse dediğim gibi onunla daha farklı olabilir, lig güzelleştir"

        11

        MEHMET EKİCİ VE SOSA'YLA İLGİLİ

        "Sosa, Milan'dan gelmiş bir oyuncu ancak orada fazla oynayamıyordu. Mehmet Ekici'yi düşünün, bizde oynayamadı, Fenerbahçe'de de hala dikiş tutturamadı."

        12

        "Biz kulüp olarak Mehmet Ekici'ye hiçbir zaman yanlış yapmadık. Kendisi bana 'İstanbul'dan iki kulübün teklifi var, hangisine isterseniz ona giderim' demişti. Sonra bunda ısrarcı olunca kadro dışı bırakacağımı söyledim. Keşke bu şekilde yapsaydı."

        13

        "Ben ona 'Sen narin, kırılgan bir oyuncusun. 6 ay oynayamazsan toparlayamazsın, bir daha kendine gelemezsin' dedim. Hatta ailesiyle de bu konuları konuştum. Şu an gedliği durumu görüyoruz. Umarım kariyerinin kalanında başarılı olur."

        14

        YUSUF YAZICI VE ABDÜLKADİR ÖMÜR İÇİN AÇIKLAMA

        "Yusuf ve Abdülkadir için görüşmeler oluyor, ama resmi, kulübe gelmiş bir teklif yok. Bizzat kulüplerin yöneticileri benimle görüşüyor. Avrupa'daki en başarılı, en iyi kulüpler geliyor."

        15

        "Geçenlerde Yusuf Yazıcı'ya şunu söyledim: Sen iyi yetişirsen, bir David Beckham olursun. Tarzınla, duruşunla... Ama bunun için öne dolu dolu Yusuf Yazıcı olman lazım."

        16

        "Yusuf'la Abdülkadir, dünyadaki en büyük kulüplerin gelip izlediği, kadrosuna katmak istediği pozisyonda. Altyapı için bundan daha iyi örnek olmaz."

        17

        TRABZONSPOR TRANSFER YAPACAK MI?

        "Mali anlamda transfer yapmamıza resmen bir engel yok ama biz zaten yapabileceğimiz kadarını yaptık. UEFA ile ilgili resmi bir sıkıntımız yok."

        18

        "Gecemizi gündüzümüze katarak, olağanüstü bir performansla çalışıyoruz. 'Küçülelim, 5 senede borçlar kapansın' demiyoruz. Öyle bir dünya yok. Küçülürseniz ne sponsor gelir, ne maç kazanıp yayın gelirleriniz artar."