Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Bursaspor Trabzonspor: 1 - Bursaspor: 0 Maç Özeti - Futbol Haberleri

        Son haftaların formda takımı Trabzonspor, Süper Lig'in 16. hafta mücadelesinde evinde Bursaspor'u 1-0 mağlup etti ve çıkışını sürdürdü.

        SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... TRABZONSPOR-BURSASPOR MAÇININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ...

        Sakatlıklarla boğuşan Bursaspor, Trabzon'a eksik bir kadroyla geldi. Yeşil-beyazlıların golcüsavunmacısı Aziz Behich kart cezası, Jorquera, Kembo, Agu ise sakatlıkları sebebiyle Trabzon'a getirilmedi. Konuk ekipte maç öncesinde 11'de olacağı açıklanan Badu ise sakatlığı sebebiyle kadrodan çıkarıldı ve yerine Merter Yüce forma giydi. Trabzon yolculuğu öncesinde takım otobüsünde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan teknik direktör Paul Le Guen ise kente gelerek sahaya takımının başında çıktı.

        Trabzonspor, 21. dakikada gole yaklaştı. Hızlı gelişen Trabzonspor atağında Juraj Kucka'nın pasında ceza sahası içi sağ çaprazdan Burak Yılmaz'ın vuruşunda top yandan auta gitti. Karşılaşmanın ilk yarısında gol sesi çıkmadı. Trabzonspor bu devrede 8 şut çekerken bunların hiçbiri kaleyi bulmadı. Bursaspor ise ilk 45 dakikada sadece 1 şut çekebildi, o da kaleyi bulmadı. Devre arasında soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle gidildi.

         6 YILLIK HASRET NOKTALANDI
        6 YILLIK HASRET NOKTALANDI Trabzonspor, ligde 6 yıl sonra ilk kez 5 maçlık galibiyet serisi yakaladı!

        Trabzonspor, ikinci yarının başlarında 51. dakikada öne geçti. Joao Pereira'dan aldığı top sonrasında sağ kanatta hareketlenen Yusuf Yazıcı ceza sahasına girmeden sol ayağıyla yaptığı sert vuruşla topu Harun Tekin'in bakışları arasından ağlarla buluşturdu. 20 yaşındaki futbolcu bu sezonki 3. golünü kaydetti. Yusuf'un attığı bu gol, Süper Lig'in 10. haftasında oynanan Galatasaray mücadelesinde attığı golü andırdı.

        Ev sahibi ekip 59. dakikada skoru 2-0'e getirmeye çok yaklaştı. Sol kanattan gelişen atakta ceza sahasına giren Emmanuel Mas sol ayağıyla dar açıdan çok sert vurdu ve top direkten geri geldi. Bordo-mavililerin 61. dakikada sol kanattan geliştirdiği atakta ceza sahasına giren Burak Yılmaz yerde kaldığı pozisyonda penaltı bekledi ancak hakem Halis Özkahya'nın kararı, 'devam' oldu. Tecrübeli golcü bu karar sonrasında bir süre isyan etti.

        REKLAM

        Bursaspor, 69. dakikada gole çok yaklaştı. Sağ kanattan ceza sahasına giren Bogdan Stancu rakibinden sıyrılıp pasını Yusuf Erdoğan'a çıkardı. Yusuf Erdoğan ceza sahası içinden yaptığı vuruşta savunmayı geçemedi.

        Trabzonspor'da 53. dakikada Juraj Kucka, 80. dakikada Uğur Demirok gördükleri sarı kartlarla cezalı duruma düştü. İki oyuncu da bordo-mavililerin haftaya oynayacağı Kardemir Karabükspor mücadelesinde forma giyemeyecek.

        Trabzonspor 90. dakikada bir gol daha kaçırdı. 13 golü bulunan Burak Yılmaz, sol taraftan ceza sahasına girdi, vuruşunda top az farkla dışarı çıktı.Mücadelenin kalan dakikalarında başka gol olmadı ve bordo-mavililer sahadan 3 puanla ayrılmayı başardı. Trabzonspor bu sonuçla puanını 28'e yükseltti ve maç fazlasıyla dördüncülüğe yükseldi. Bursaspor ise haftayı 24 puanla kapattı.

        6 YILLIK HASRET NOKTALANDI

        Trabzonspor, ligde 6 yıl sonra ilk kez 5 maçlık galibiyet serisi yakaladı! Süper Lig'de teknik direktör Rıza Çalımbay yönetiminde, 12. haftada sahasında Osmanlıspor'u 4-3, 13. haftada Demir Grup Sivasspor'u deplasmanda 2-1, 14. haftada Antalyaspor'u kendi evinde 3-0, 15. haftada da İstanbul'da Kasımpaşa'yı 3-0 mağlup ederek üst üste 4 maç kazanma başarısı gösteren bordo-mavililer, Bursaspor karşısında da 3 puana ulaşarak ligde 232 hafta sonra art arda 5 müsabakadan galibiyetle ayrıldı!

        REKLAM

        EN SON 2010-2011'DE

        Karadeniz ekibi, en son 82 puan topladığı 2010-2011 sezonunda 5 maçlık galibiyet serisi yakalamıştı. Bordo-mavili ekip, söz konusu sezonun 24. haftasında Beşiktaş'ı 2-1, Kasımpaşa'yı 1-0, Gençlerbirliği'ni 2-1, Atiker Konyaspor, Galatasaray ve Bursaspor'u da 1-0 mağlup ederek 6 maçlık galibiyet serisi başarısı göstermişti.

        TRABZONSPOR: 1 - BURSASPOR: 0

        STAT:Medical Park

        HAKEMLER: Halis Özkahya, Kemal Yılmaz, Mehmet Cem Hanoğlu

        TRABZONSPOR: Onur Recep Kıvrak, Pereira, Uğur Demirok, Hubocan, Mas, Okay Yokuşlu, Kucka, Abdülkadir Ömür (Dk. 90+2 Rodallega), Yusuf Yazıcı (Dk. 84 Bero), N'Doye (Dk. 57 Olcay Şahan), Burak Yılmaz

        BURSASPOR: Harun Tekin, Ertuğrul Ersoy, Ekong, Titi, Barış Yardımcı, Batalla, Merter Yüce (Dk. 74 Atta), Furkan Soyalp (Dk. 58 Kubilay Kanatsızkuş), Yusuf Erdoğan, Stancu, Delarge (Dk. 88 Sinan Bakış)

        GOL: Dk. 51 Yusuf Yazıcı (Trabzonspor)

        SARI KARTLAR: Dk. 26 Hubocan, Dk. 53 Kucka, Dk. 79 Uğur Demirok (Trabzonspor) Dk. 74 Ertuğrul Ersoy (Bursaspor)

        MAÇTAN DAKİKALAR

        İLK YARIDAN DAKİKALAR

        19. dakikada Yusuf Yazıcı'nın sağ çaprazdan kullandığı serbest atışta, yere çarparak direkt kaleye yönelen top üst direkten döndü.

        30. dakikada Kucka'nın ara pasına iyi hareketlenen Burak Yılmaz, savunmada rakibinden sıyrıldıktan sonra kaleci Harun Tekin ile bir anda karşı karşıya kaldı. Ancak açıyı iyi daraltan Harun'un müdahale ettiği meşin yuvarlak Burak'a çarparak auta çıktı.

        36. dakikasında N'Doye'un ceza alanı dışından sert şutunda, savunmaya çarpan top az farkla kornere çıktı.

        İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR

        51. dakikada Trabzonspor, golü buldu. Sağ taraftan taç çizgisine yakın bir yerden aldığı topla çaprazdan ceza alanına hareketlenen Yusuf Yazıcı, şık bir vuruşla topu kaleci Harun Tekin'in solundan filelere gönderdi: 1-0

        59. dakikada Olcay Şahan'ın pasında topla buluşan Mas'ın ceza alanı sol çaprazdan şutunda meşin yuvarlak üst direkten döndü.

        66. dakikada Delarge'nin pasında ceza yayı üzerindeki Kubilay Kanatsızkuş'un sert şutunda, top direğin yanından auta gitti.

        69. dakikada sağdan ceza alanı son çizgisine inen Stancu, topu Yusuf Erdoğan'a çıkardı. Bu futbolcunun penaltı noktası yakının şutunda savunmaya çarpan top az farkla kornere çıktı.

        73. dakikada Delarge'nin pasında, Yusuf Erdoğan'ın ceza alanı sol çaprazında şutunda, kaleci Onur Recep Kıvrak, topu kornere çeldi.

        75. dakikada Kucka'nın pasında, Yusuf Yazıcı'nın ceza yayı üzerinden şutunda, top yandan auta gitti.

        77. dakikada ceza yayı gerisinden Yusuf Yazıcı'nın şutunda, meşin yuvarlak yan direkten döndü.

        90. dakikada Olcay Şahan'ın pasında kaleci Harun Tekin ile karşı karşıya kalan Burak Yılmaz'ın yerden şutunda top direğin dibinden auta gitti.

        90+2. dakikada Bero'nun pasında ceza alanı çaprazında rakiplerinden sıyrılan Burak Yılmaz'ın sert şutunda meşin yuvarlak az farkla üsten auta çıktı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ