Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Yusuf ve Abdülkadir'e 30 milyon Euro teklif edildi | Trabzonspor transfer haberleri - Trabzonspor Haberleri
        1

        Trabzonspor, sezona 50. yılında şampiyonluk parolasıyla girse de beklediği sonuçları alamadı ve inişli çıkışlı performans sergiledi.

        2

        Ancak genç yetenekleri Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür, sergiledikleri performansla Avrupa’nın dikkatini çekti.

        3

        Gazete Habertürk'ten Haluk Ayyıldız'ın haberine göre Arsenal, Atletico Madrid, Bayern Münih ve Monaco gibi devlerden iki yetenek için toplam 30 milyon Euro’luk teklif yapıldığı öğrenildi.

        4

        Takım olarak zor günler geçirse de Trabzonspor’un son dönemdeki en büyük tesellisi altyapıdan çıkan iki yetenek; Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür...

        5

        Bordo-Mavili formayı düzenli bir şekilde giymeye başlayan iki genç oyuncu, sergiledikleri performansla Avrupa’nın önde gelen kulüplerinin dikkatini çekmeyi başardı.

        6

        Arsenal, Atletico Madrid, Bayern Münih ve son olarak Fransa’nın köklü kulübü Monaco’nun Karadeniz ekibinin kapısını çaldığı ifade edildi.

        7

        Bu 4 kulüpten Bordo-Mavililer’e toplam 30 milyon Euro’luk bir teklif yapıldığı öğrenildi. Trabzonspor yönetimi ise şimdilik temkinli davranıyor.

        8

        ÇALIMBAY İZİN VERMEDİ
        Yazıcı ve Ömür’in değerinin daha da artmasını bekleyen başkan Muharrem Usta’nın devre arası için yapılan bu teklifleri kabul etmedi.

        9

        Son yıllarda gençlere ciddi yatırım yapan Monaco’yla sezon sonu masaya oturulacağı öğrenildi.

        10

        Teknik patron Rıza Çalımbay’ın “Yusuf ve Abdülkadir bana sezona sonuna kadar lazım” demesi üzerine yönetimin böyle bir karar aldığı ifade edilirken, her iki oyuncunun da Trabzonspor’dan ayrılmak istemedikleri belirtildi.

        11

        BURAK: ÖNCE TRABZONSPOR'DA OYNASINLAR
        Bu yaz Çin'den Trabzonspor'a geri dönen Burak Yılmaz, Yusuf ve Abdülkadir için açıklamalar yaptı.

        12

        Tecrübeli golcü "Abdülkadir ve Yusuf için transfer kulübümüzün bileceği iştir. Ama önce Trabzonspor'da dolu dolu oynamalılar, önce aslanlar gibi Trabzonspor'da oynayacaklar." ifadelerini kullandı.

        13

        2 sezondur ilk 11'in vazgeçilmezlerinden olan Yusuf Yazıcı'nın kaptan Onur Kıvrak'la yıllar önce birlikte olduğu fotoğraf, gündem olmuştu.

        14

        8 yılda altyapıdan A Takım'a yükselen Yusuf, bir maç öncesi seremonisinde Onur Kıvrak'ın önünde İstiklal Marşı'nı söylemişti. 2015-16 sezonunda ilk kez Trabzonspor A Takımı'nda forma giyen Yusuf, oynadığı 6 karşılaşmada 2 gol atarken 2 de asist yapmıştı.

        15

        Geçen sezon bordo-mavililerin ilk 11'ine yerleşen Yusuf, 18 lig maçında 4 gol 6 asistlik performans sergilemişti. Genç yıldız, Türkiye Kupası'nda ise 4 maçta 2 gol 4 asist üretmişti.

        16

        Genç futbolcu, 5 Mayıs 2017'de Makedonya ile oynanan maçın kadrosuna çağrılmış ve A Milli Takım'dan ilk davetini almıştı.

        17

        Yusuf, 4-1 biten Kosova maçında 16 dakika forma giyerken Ukrayna ve Hırvatistan mücadelelrinde kadroda bulunmasına rağmen süre alamamıştı.

        18

        Yusuf, Galatasaray mücadelesinde attığı gol ve oynadığı futbolla dikkatleri üzerine çekmiş ve uzun süre konuşulmuştu.

        19

        Trabzonspor formasıyla gösterdiği performansla adından söz ettiren 18 yaşındaki Abdülkadir Ömür'e talipler gelmeye başladı.

        20

        Bu sezon 1 gol atıp 2 asist yapan Abdülkadir'in sözleşmesi geçen haftalarda uzatılmıştı.

        21

        2015-16 sezonunda Trabzonspor formasını ilk kez sırtına geçiren Abdülkadir, 2 Türkiye Kupası maçında oynamıştı.

        22

        Süper Lig'deki ilk maçına geçen sezon Başakşehir karşılaşmasında çıkan Abdülkadir, 8 dakika süre bulmuştu.

        23

        Abdülkadir, ligde sezonun son haftasında Bursaspor'la oynanan karşılaşmada da 6 dakika görev yapmıştı.

        24

        Genç futbolcu ayrıca geçen sezon Türkiye Kupası'nda 3 maçta forma şansı bulmuş ve Trabzonspor formasıyla ilk golünü Kızılcabölük maçında atmıştı.

        25

        Bu sezon ilk 11'de forma giymeye başalayan 18 yaşındaki orta saha, 3-2 kaybedilen Göztepe maçında 2 dakika süre alırken Gençlerbirliği maçıyla lige damga vurmuştu.

        26

        Gençlerbirliği karşılaşmasında oyuna sonradan giren Abdülkadir, 1 asist yaparken Olcay Şahan'a asist yapmış ve maçın çevrilmesinde önemli rol oynamıştı.

        27

        18 yaşındaki yıldız, Beşiktaş ile deplasmanda oynanan karşılaşmada da oynadığı futbolla göz doldurmuş ve yine Olcay Şahan'ın golünün hazırlayıcısı olmuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ