Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik Trump, Kuzey Kore'yi uyardı: Bizi sınamayın!

        Konuşmasında Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’a seslenen Trump "Edindiğin silahlar seni daha güvende kılmayacak, rejimini büyük bir tehlikeye sokacak" diye konuştu.

        "Bugün, yalnızca kendi ülkemiz için değil, tüm toplumlar için konuşmayı umuyorum. Kuzey'e söylemem gerekirse; bizi hafife almayın, bizi sınamayın! Güvenliğimizi, refahımızı ve bağımsızlığımızı savunacağız. Amerika'nın veya müttefiklerimizin tehdit edilmesine, saldırılmasına izin vermeyeceğiz. Amerika eyaletlerinin yıkımlarla tehdit edilmesine izin vermeyeceğiz. Gözümüzü korkutamayacaklar. Tarihimizde en berbat barbarlıklara izin vermedik, bu bağlamda sonuna kadar savaşıp ölürüz. " diye konuştu.

        REKLAM

        Trump ayrıca, başta Çin ve Rusya olmak üzere, diğer ülkelere de Pyongyang’a nükleer silahlardan vazgeçme baskısı yapmasını istedi. "Dünya nükleer yıkımla tehdit eden haydut bir rejim belasını hoş göremez. Tüm sorumlu uluslar, gaddar Kuzey Kore rejimini tecrit etmek, herhangi bir destek ve kabul almasını engellemek için güçlerini birleştirmeli" dedi.

        Trump’ın daha önce Kuzey ve Güney Kore arasındaki askerden arındırılmış bölgeyi ziyaret etmesi planlanıyordu, ancak kötü hava nedeniyle bu ziyaret iptal edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ