Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Trump, Suriye kararı için seyahatlerini iptal etti!

        Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ABD Başkanı Donald Trump’ın hafta sonu yapılacak Latin Amerika zirvesine katılmayacağı, Lima, Peru, Bogota, Kolombiya'yı ziyaret etmeyeceği duyuruldu. Trump'ın Suriye’deki gelişmeleri değerlendirmek üzere ABD’de olacağı belirtildi.

        Trump'ın ziyaret takviminde Cuma günü Peru'ya ulaşacağı, ardından Kolomniya'yı ziyaret edeceği belirtilmişti.

        Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, "Başkanın isteği üzerine onun yerine bu seyahati Başkan Yardımcısı (Mike Pence) yapacak. Başkan ABD'nin Suriye'ye vereceği yanıtı denetlemek ve dünya genelindeki gelişmeleri takip etmek için ABD'de kalacak" dedi.

        Açıklamada, "Başkan Trump, Peru'nun başkenti Lima'da yapılacak 8. Amerikalar Zirvesi'ne katılmayacak ve ardından Kolombiya'nın başkenti Bogota'ya gitmeyecektir. Başkan'ın talebi doğrultusunda bu ziyaretleri Başkan Yardımcısı yapacaktır. Başkan, ABD'nin Suriye'ye vereceği karşılığı değerlendirmek ve dünya genelindeki gelişmeleri gözlemek üzere ABD'de kalacaktır." ifadelerine yer verildi.

        Önceki hafta Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, Trump'ın ABD Başkanı olarak ilk Latin Amerika ziyaretinde Peru ve Kolombiya'ya gideceği bildirilmişti. Trump'ın, Peru'nun başkenti Lima'da 13-14 Nisan'da yapılacak "Amerikalar Zirvesi'ne" katılacağı ve Peru Devlet Başkanı Pedro Pablo Kuczynski ile görüşeceği, ardından Kolombiya'ya geçerek Devlet Başkanı Juan Manuel Santos ile bir araya geleceği ifade edilmişti.

        ABD Başkanı Donald Trump, Ocak ayında Beyaz Saray'daki bir toplantıda bazı Latin Amerika ve Afrika ülkelerinden gelen göçmenleri eleştirerek "İğrenç ülkelerden geliyorlar." diyerek eleştirilerle karşılaşmıştı.

        ABD SAVUNMA BAKANI MATTİS DE SEYAHATLERİNİ ERTELEDİ

        AA muhabirine açıklama yapan ABD Savunma Bakanlığı sözcülerinden Binbaşı Sheryl Klinkel, Bakan Mattis’in cuma günü Nevada eyaletine, hafta sonunda da Kaliforniya eyaletinin San Francisco kentine yapması öngörülen ziyaretleri ertelediğini söyledi.

        Sözcü Klinkel, Mattis’in diğer yandan perşembe günü New York’ta Deniz Piyadeleri Kolluk Kuvvetleri Vakfının düzenleyeceği akşam yemeğine katılacağını belirtti.

        Binbaşı Klinkel, seyahatin ABD’nin Suriye’ye muhtemel müdahalesi dolayısıyla iptal edilip edilmediği sorusuna ise “Bu konuda spekülasyon yapmayacağım.” ifadesini kullandı.

        Mattis’in seyahatlerini erteleme kararının Trump’ın Latin Amerika ziyaretini iptal etmesinden hemen sonra gelmesi dikkati çekti.

        OYLAMANIN SAATİ BELLİ OLDU

        ABD'nin Suriye Tasarısı'nın BM Güvenlik Konseyi'nde 22.00'da oylanacağı duyuruldu. ABD'nin tasarısında Guta'daki saldırının incelenmesi isteniyor.

        REKLAM

        ABD BaşkanıTrump, dün Beyaz Saray'daki kabine toplantısında, Suriye'de Esad rejiminin son kimyasal silah saldırısıyla ilgili basın mensuplarına açıklamalar yapmış,"Bölgedeki durumu oldukça yakından takip ediyoruz. Ordumuzla ve diğer ilgili kişilerle görüşüyoruz. Bu, insanlıkla ilgili bir durum; bunun olmasına izin verilemez. Önümüzdeki 24 ila 48 saat içinde (bu konuyla ilgili) ana kararımızı vereceğiz." şeklinde konuşmuştu.

        SUUDİ ARABİSTAN'DAN DA KİMYASAL SALDIRI AÇIKLAMASI

        Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Duma'da yaşanan, en az 60 kişinin ölümüne, binden fazla kişinin yaralanmasına neden olan kimyasal saldırı hakkında açıklama bulundu. "Suriye'de yaşanan kimyasal saldırıdan sorumlu olanlar hesap vermeli, adalet önüne çıkarılmalı" dedi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ