Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Trump'tan son dakika Suriye'ye füze açıklaması! Hazır ol Rusya...

        ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'ye askeri müdahale seçenekleriyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

        Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Rusya, Suriye'ye atacağımız füzeleri vuracakmış. Hazır ol Rusya çünkü hoş, yeni ve 'akıllı' füzelerimiz geliyor. Halkını gazla öldüren bir hayvanla ortak olmamalısın" ifadelerini kullandı.

        Trump, Rusya ile ABD ilişkileri hakkında da, "Rusya ile ilişkilerimiz hiç olmadığı kadar kötü ve bu Soğuk Savaş'ı da içeriyor. Bunun hiçbir nedeni yok. Rusya ekonomisine yardım etmemize ihtiyaç duyuyor,yapması çok kolay bir şey ve birlikte çalışmak için tüm uluslara ihtiyacımız var. Silah yarışını durduralım mı? yorumunu yaptı.

        Bugün günün ilk saatlerinde Rusya'nın Lübnan Büyükelçisi, Suriye'ye yapılacak bir Amerikan saldırısında Rusya'nın ABD füzelerini ve füzelerin fırlatıldığı yerleri vuracağını söylemişti. Kremlin Sözcüsü Dimitry Peskov ise Rus Büyükelçisi'nin bu sözüyle ilgili yorum yapmamıştı.

        REKLAM

        PENTAGON'DAN AÇIKLAMA

        Trump'ın Suriye ile ilgili çok sert ifadeler kullandığı tweetinin ardından bir açıklamada ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'dan geldi.

        Pentagon açıklamasında gelecek askeri harekatlarla ilgili yorum yapılmayacağı belirtilirken, Trump'ın kullandığı ifadelerle ilgili sorular için Beyaz Saray adres gösterildi.

        MERKEL'DEN OLASI OPERASYONLARA YÖNELİK AÇIKLAMA

        Almanya Başbakanı Angela Merkel, basın toplantısında ABD ve Fransa'nınEsad rejimine yönelikbir saldırı hazırlığında olunduğuna dair gelen soruya,"Bir BM mekanizması kurularak olayın yerinde araştırılması konusunda ABD'nin yaptığı öneri ile ilgili dün BM Güvenlik Konseyinde (BMGK) bir anlaşma sağlanamamasını büyük üzüntüyle karşıladık. Diğer konular hakkında şu an spekülasyon yapmak istemiyorum." dedi.

        SURİYE: ŞAŞIRTICI DEĞİL

        Suriye Dışişleri Bakanı, Amerika'nın düşüncesizce kışkırtmalarının şaşırtıcı olmadığı açıklamasında bulundu.

        Suriye dışişleri bakanlığı, ABD'yi Suriye'yi hedef alabilmek için gerekçe olarak "uydurma ve yalanlara" başvurmakla suçladı. Açıklama devlet televizyonunda yer aldı.

        Suriye resmi haber ajansı SANA'nın haberine göre bir bakanlık kaynağı, "Suriye'de terörü desteklemiş ve hâlâ

        desteklemekte olan ABD gibi bir rejimin gerilimi böyle düşüncesizce artırmasına şaşırmıyoruz" dedi.

        Suriye hükümeti Amerika'yı uluslararası barış ve güven için kayıtsızlığa davet etti.

        Başbakan Binali Yıldırım ABD-Rusya arasındayaşanangerilim hakkında "Sokak kabadayısı gibi kavga ediyorlar" yorumunu yaptı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ