Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Tümer Metin kimdir? Tümer Metin kaç yaşında?

        Tümer Metin eski Türkiye Milli Takım futbolcusu olarak başarılı performansıyla dikkat çekiyordu. Futbolu bırakan Tümer Metin yine de gündemde kalmayı başarıyor ve hakkında bilgi almak isteyenler araştırmalar yapıyor. Ünlü eski futbolcu bu hafta Beyaz Show'da sevenleriyle buluşacak. İşte Tümer Metin ile ilgili tüm detaylar.

        TÜMER METİN KİMDİR?

        1974 doğumlu olan Tümer Metin 43 yaşındadır. Futbol kariyerine Zonguldakspor altyapısında başlayan Tümer Metin, 1993'te Zonguldakspor A takımına yükseldi. 1993-1994 sezonunda Karadeniz yöresinin güçlü takımlarından Samsunspor'a transfer olan Metin, Samsunspor'da takıma bir sene sonra katılan İlhan Mansız'la güçlü bir ikili oluşturdu. 2001 yılına gelindiğinde İlhan Mansız ile birlikte Beşiktaş'a transfer olan Metin, Beşiktaş'ın 100. yılı olan 2002-2003 sezonunda Türkiye Süper Lig Şampiyonu oldu. Ayrıca Metin, Ayni sezon Beşiktaşla UEFA Kupasında çeyrek final oynayarak Beşiktaş'ın Avrupa'daki en iyi derecesinde pay sahibi oldu. Beşiktaş taraftarının 'Tümgeneral Tümer' lakabını verdikleri Metin, Beşiktaş'da dört sene oynadıkdan sonra, düşen performansı ve Beşiktaş Çarşı taraftar grubuyla olan ilişkisinden dolayı 2006-2007 sezonunda Fenerbahçe'de oynamaya başladı.

        Fenerbahçe'de ilk sene Süper Lig Şampiyonu olan Metin askerlikten dolayı 2008-2009 sezonunun ikinci yarısında Yunanistan'ın Larissa takımına kiralandı. Yaş yasasının çıkmasıyla askerlik sorunundan kurtulan Metin, 2009-2010 sezonu başında Türkiye'ye geri döndü. Ara transfer doneminde ise yeniden Larissa takımına transfer oldu. 2011-2012 sezonu öncesinde Yunanistan Süper Ligi ekibi Kerkyra'ya transfer olan Metin, futbol hayatını sonlandırdı.

        TÜMER METİN'İN MİLLİ TAKIM KARİYERİ

        34 kez milli takımlara çağrılan Tümer Metin, 2 kez Türkiye A2 Millî Futbol Takımı, 32 kez de Türkiye A Milli Takım forması olmak üzere toplam 34 kez milli formayı giydi.

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ