Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Tunceli'de EYP infilak etti! 1 asker yaralı

        Tunceli ve Iğdır'da terör saldırıları: 3 asker yaralandı

        Habertürk Haber Merkezi'nden Mustafa Uc ile Tacettin Durmuş'un aktardığı bilgilere göre; Tunceli̇'nin Çemişgezek ilçesi kırsalındaki arama tarama esnasında teröristlerin tuzakladığı bombanın patlaması nedeniyle 1 asker, Iğdır sınırındaki tabura teröristlerin açtığı ateş sonucu da 2 asker yaralandı.

        Tunceli'de güvenlik güçlerinin Çemişgezek ilçesi kırsalında PKK terör örgütüne yönelik başlattığı arama tarama faaliyetlerinde, teröristler tarafından araziye döşenen el yapımı patlayıcı infilak etti. Patlamada Çemişgezek İlçe Jandarma Komutanlığı asayiş komandoda görevli bir uzman çavuş yaralandı. Helikopter ile Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne götürülen uzman çavuşun hayati tehlikesinin olmadığı bildirildi.

        Iğdır'da ise 5. Hudut Alay komutanlığına bağlı Türkiye - İran sınırında bulunan Gökay Taburuna PKK'lı teröristlerce yapılan taciz ateşinde 2 asker yaralandı. Iğdır Devlet Hastanesi'nde kaldırılan yaralı askerlerin durumunun iyi olduğu belirtildi. Yaralı askerlerden biri daha sonra Kars Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Her iki bölgedeki töreristlerin etkisiz hale getirlimesi için operasyonların sürdüğü bildirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ