Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Son dakika : Tunus Parlamentosu yakınlarında bıçaklı saldırı! Yaralılar var

        Tunus Parlamentosu yakınlarında bıçaklı bir saldırgan, iki polis memurunu yaraladı. Saldırganın yakalandığı açıklandı.

        İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, sabah saatlerinde başkentteki parlamento binası yakınlarında devriye görevinde bulunan trafik ekibi, bir kişinin bıçaklı saldırısına uğradı.

        Saldırıda bir polis memurunun boynundan, birinin de alnından yaralandığı belirtildi.

        Harita

        Açıklamada, yakalanarak polis merkezine götürülen saldırganın ifadesinde "aşırı düşünceleri" savunduğunu söylediği aktarıldı. Saldırganın kimliğine ilişkin bilgi paylaşılmadı.

        Yaralı polisler hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.

        Tunus'ta parlamento binası yakınındaki Bardo Müzesi'nde Mart 2015'te otomatik silahlarla düzenlenen terör saldırısında, farklı uyruklardan 21 turist ve bir güvenlik gücü hayatını kaybetmişti.

        Geçtiğimiz günlerde Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Antonio Tajani, Avrupa ve Tunus polis teşkilatlarının terörle mücadele ve yasa dışı göçe karşı iş birliği yapması gerektiğini söylemişti.

        REKLAM

        Tunus güvenlik güçlerinin terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonlarından övgüyle söz eden Tajani, 2017 sona ermeden Avrupa ve Tunus polis teşkilatları arasında terörle mücadele ve yasa dışı göçe karşı iş birliği için müzakereler başlatılması önerisinde bulunmuştu.

        Tajani, "Terörle mücadele konusunda Tunus'un ayrı bir yeri var. Güvenliği Avrupa'nın güvenliğine bağlı olan Tunus ile geniş kapsamlı bir iş birliği olmadan terörü yenmek mümkün değildir." ifadelerini kullanmıştı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ