Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Arda Turan'ın cezası, Türk futbolunda akıllara kazınan diğer ağır cezaları getirdi! - Futbol Haberleri
        1

        VOLKAN BABACAN - 1 MAÇ | UFUK CEYLAN & YALÇIN AYHAN 5'ER MAÇ

        Geçen sezon Çaykur Rizespor - Medipol Başakşehir maçının ardından Başakşehirli bazı futbolcular basın mensuplarına saldırdı. Yaşanan olay sonrası açıklanan cezalar, kamuoyunun tepkisine neden oldu. Yalçın Ayhan ve Ufuk Ceylan'a 5'er maç ceza verilirken, olayın başrollerinden Volkan Babacan'a 1 maç çıkması, büyük tepki topladı.

        2

        RAUL MEIRELES - 11 MAÇ

        2012 - 13 sezonunda Türk Telekom Stadı'ndaoynanan Galatasaray - Fenerbahçe derbisinin 82. dakikasında gördüğü ikinci sarı kartın ardından oyundan atılan Meireles, hakem Halis Özkahya'ya yönelik centilmenlik dışı hareketlerde bulunduğu ve tükürdüğü iddiasıyla 11 maç ceza almıştı.

        3

        Tahkim Kurulu, daha sonra televizyon görüntülerini izlemiş ve Fenerbahçe'nin Portekizli yıldızının tükürmediğine kanaat getirerek cezayı 4 maça indirmişti.

        4

        FELIPE MELO - 2 MAÇ

        Galatasaray'ın Brezilyalı oyuncusu Felipe Melo sosyal medya üzerinden ceza alan ilk isim olmuştu! PFDK, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a küfür içeren bir mention'ı retweet eden Melo'ya 2 maç men cezası vermişti.

        5

        MANUEL FERNANDES - 3 MAÇ

        Bir dönem Beşiktaş forması giyen Portekizli Manuel Fernandes, 2011-12 sezonunda Mersin İdmanyurdu ile oynanan maçın ardından soyunma odasının kapılarını tekmelediği için 3 maç ceza almıştı. Yıldız futbolcuya verilen bu ceza, siyah-beyazlı yönetim ve taraftarın büyük tepkisini çekmişti.

        6

        CANER ERKİN - 2 MAÇ

        Fırat Aydınus, 2012-13 sezonunda oynanan Eskişehirspor - Fenerbahçe maçının 27. dakikasında Caner'e kırmızı kart gösterdiğinde ufak çaplı bir kriz yaşanmıştı. Olayın perde arkası, maçın ardından ortaya çıkmıştı. Pozisyonun kahramanlarından Veysel Sarı, Aydınus'un Caner'i atmasına sebep olan cümleyi kendisinin sarf ettiğini ancak hakemin Caner'i oyundan attığını itiraf etmişti.

        7

        ENGİN BAYTAR - 11 MAÇ

        2012-13 sezonunun başında Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan Süper Kupa maçında Kuyt'ın attığı gol sonrası hakem Cüneyt Çakır'a itiraz eden Engin, kırmızı kartla oyun dışı kalmıştı. Çıkan kart sonrası Çakır'ın yakasına yapışan Engin, bu hareketleri nedeniyle ağır bir cezaya çarptırıldı.

        8

        WEBO & CANER - 4'ER MAÇ

        2014-15 sezonunun 33. haftasında oynanan Başakşehir - Fenerbahçe maçının son dakikalarında ilginç olaylar meydana geldi. Maça 10 kişi devam eden Fenerbahçe'de duraklamaların 2. dakikasında Cenk'in şutunu kale çizgisinde eliyle çıkaran Bruno Alves kırmızı kart görürken, bu karara itiraz eden Caner de oyundan atıldı.

        9

        Son saniyelerde rakibine tekme atan Webo da oyun dışı kaldı ve Fenerbahçe maçı 7 kişi tamamladı. Webo ve Caner'e bu hareketleri nedeniyle verilen dörder maçlık cezalar, o dönem kamuoyunda ciddi biçimde tartışıldı.

        10

        PASCAL NOUMA - 7 AY

        20 Nisan 2003'te bir Beşiktaş - Fenerbahçe derbisinde attığı golden sonra gol sevincinde elini şortunun içine sokan Nouma, PFDK tarafından 7 ay men cezasına çarptırıldı. Nouma'nın kariyeri o günden sonra bir daha toparlanamadı.

        11

        SERKAN AYKUT - 10 MAÇ

        2005-06 sezonunda Samsunspor ligde kalmak için mücadele ederken ligin eski gol krallarından Serkan Aykut, Kayserispor maçından sonra hakem Kuddusi Müftüoğlu'nun kararlarına sinirlenip yumruk attı. Serkan Aykut, 10 maçlık ceza aldı.

        12

        CANER ERKİN - 6 MAÇ

        Beşiktaş'ın Başakşehir'i konuk ettiği maçın son dakikalarında hakem Mete Kalkavan'ın arkasından küfürler yağdıran Caner Erkin'in görüntüsü ekranlara da yansıyınca büyük polemik oluştu. Caner için 6 maçlık ceza kararı çıktı.

        13

        BÜLENT ATAMAN - 20 MAÇ

        2006-07 sezonunda oynanan Manisaspor - Sakaryaspor maçının 37. dakikasında Manisaspor'dan Selçuk ve Sakaryaspor'dan Capurro arasındaki mücadelenin ardından saha bir anda karıştı. Kalesinden çıkıp olay yerine gelen Bülent'e sarı kart gösteren hakem Cüneyt Çakır, yardımcısıyla konuştuktan sonra cebinden kırmızı çıkardı. Bu karta da sinirlenen Bülent, Çakır'ın üzerine yürüyüp FIFA kokartını söktü ve bu hareketleri nedeniyle 20 maç ceza aldı.

        14

        RICARDO QUARESMA - 5 MAÇ

        Ziraat Türkiye Kupası'nda oynanan Fenerbahçe maçında oyuna ikinci yarıda girip 52. dakikada kırmızı kart gören Ricardo Quaresma, 5 maç ceza aldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ