Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kadın Türk kadınları kendini güzel hissediyor mu?

        Dünyaca ünlü bir küçük ev aletleri üreticisinin bu yıl üçüncüsünü hazırladığı Küresel Güzellik Endeksi raporu, 11 ülkeden 11 binin üzerinde kadının katılımı ile gerçekleşti.

        Çalışmaya göre, kendini güzel bulan kadın oranında Hindistan ilk sırada yer alırken, ikinci sırayı Türkiye takip etti. Türkiye'de kendini güzel bulan kadınların oranı geçen seneye göre yüzde 2 artış göstererek yüzde 91'e ulaştı.

        SAĞLIKLI, MUTLU VE SAYGILI OLMAK GÜZELLİĞİN ANAHTARI

        Araştırmaya göre, sağlıklı olmak (yüzde 77), mutluluk (yüzde 73) ve öz saygı (yüzde 57) kişinin kendine güvenmesinde en önemli faktörler arasında gösteriliyor. Araştırma yıllar bazında değerlendirildiğinde ise giderek daha çok kadının sağlıklı olmanın, güzel görünmekten çok kendine güvenle alakalı olduğuna inanıyor.

        HER KADININ GÜZELLİKANLAYIŞI FARKLI

        Raporda ülkeler arasında güzellik algısı ve alışkanlıklarında önemli farklar göze çarpıyor ancak ortak nokta kadınların yüzde 89’unun herkesin güzellik anlayışının farklı olduğunu, tek bir güzellik kavramının olmadığınısöylüyor.

        Araştırma sonuçlarına göre kadınların yüzde 89’u pozitif bakış açısının güzelliklerini tanımlamadabüyük bir rol oynadığını düşünürken, yüzde 85’i duygusal dengenin önemli olduğunu; yüzde 81’i ise fiziksel zindeliğin güzelliği tanımladığını ifade ediyor.

        EN ÇOK HİNT KADINLARI KENDİNİ GÜZEL HİSSEDİYOR
        EN ÇOK HİNT KADINLARI KENDİNİ GÜZEL HİSSEDİYOR

        Kendini en güzel hisseden kadınlar sıralamasında, ilk sırada Hindistan yer alıyor. Yüzde 96'lık oranla Hintli kadınlar kendilerini güzel buluyor.

        REKLAM

        Güzel göründüklerine inanan kadınlar sıralamasında Türkiye yüzde 91 ikinci sırada yer alıyor.

        Türkiye’yi, yüzde 81 ile Rusya, yüzde 73 ile Çin, yüzde 65 ile ABD ve yüzde 61 ile Kore, yüzde 41 ile Fransa ve yüzde 29 ile Birleşik Krallık takip ediyor.

        TÜRKİYE'DEKİ KADINLAR BU DURUM HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYOR?

        Türkiye’de kadınların yüzde 91’i kendini güzel buluyor.

        Güzel görünmenin kendine güven açısından önemli bir faktör olduğunu ifade edenlerin oranI yüzde 39...

        TÜRKİYE'DE GÜZEL GÖRÜNME BASKISI DÜNYA GENELİNİN ÜZERİNDE

        Dış kaynaklardan güzel görünme baskısı hissettiğini belirten kadınların oranı Türkiye’de yüzde 17 iken bu oran dünya ortalamasında yüzde 13…

        REKLAM

        Türkiye’de kadınların yüzde 30’u güzellik anlayışları konusundaki en büyük etkinin annelerinden geldiğini düşünürken, yüzde 21’i eşlerinin etkili olduğunu söylüyor. Yüzde 62’lik bir kısım ise güzellik markası tercihi yaparken arkadaş, aile veya iş arkadaşlarının karar almalarında etkili olduğunu belirtiyor.

        Türkiye’de kadınların yüzde 52’si gelecekte güzellik endüstrisinin daha da bütüncül bir yaklaşım benimseyeceğini düşünürken, güzellik ve sağlık arasındaki ilişkinin kuvvetleneceğine inanıyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ