Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Türkiye 2018'de turizm atağına hazırlanıyor - Turizm Haberleri

        Geçtiğimiz yıl turizm sektöründeki çöküşü bu yıl tersine çeviren Türkiye, 2018 yılında ise çok daha büyük bir atağa kalkmaya hazırlanıyor. 2018 ile ilgili acentelerden ve havayolu şirketlerinden olumlu sinyaller gelmeye devam ediyor.

        Dünya genelinde 180 ülkede faaliyet gösteren ve 30 milyon kişiyi tatile götüren TUI, önümüzdeki yıl ile ilgili önemli bir bilgiyi yatırımcılarla yaptığı toplantıda paylaştı.

        TUI Group CEO'su Friedrich Joussen, şirketin 4. çeyrek sonuçlarını anlattığı yatırımcılar toplantısında "Türkiye'de gelişmeler görüyoruz, ciddi gelişmeler" ifadesini kullandı ve Türkiye'ye yönelik gelecek yaz satışlarında yüzde 70 artış olduğunu kaydetti.

        ARZ YETERSİZ KALABİLİR

        Joussen, Türkiye'deki yerel konaklama işletmeleriyle olan sözleşmelerin uzatıldığını ancak zaman içerisinde Türkiye'deki arzın yetersiz kalabileceğini düşündüklerini vurguladı.

        Bedbank Hotelbeds de TUI gibi Türkiye'deki iyileşmeye dikkat çekerek, 1 Ekim'den itibaren rezervasyonlarda yüzde 40 artış olduğunu ve EMEA yani Avrupa, Orta Doğu, Afrika Bölgesi turizm noktaları açısından Türkiye'nin iki basamak yükselerek 11. sıradan 9. sıraya çıktığını belirtti.

        İNGİLİZLER DÖNMEYE BAŞLADI

        İngiliz turistlerin yeniden Türkiye'ye dönmeye başladığını belirten Hotelbeds, rezervasyonda İngiltere'nin zirvede olduğunu Almanya ve Suudi Arabistan'ın da takipte kaldığını açıkladı.

        TUI gibi Hotelbeds de otel portföyünü gözden geçirdiğini ve artan talep karşısında yeni sözleşmeler yaptığını açıkladı. İlk etapta ise gelecek yaz sezonu için 400 otel ile ilave kapasite sağlanacak.

        Özellikle İngiliz turistin geri dönüşünde ülkedeki istikrarın yeniden tesis edilmesinin etkili olduğu vurgulanırken Suudi Arabistan'dan gelen turistlerde de ciddi bir büyüme olduğunun altı çizildi.

        İSPANYOLLAR İKİYE KATLADI

        Avrupa'nın gözde turizm merkezlerinden olan İspanya da Türkiye'ye kayıtsız kalmıyor. Sayıca az olsa da oran olarak Türkiye'ye rezervasyon yaptıran İspanyol turist sayısında iki misli artış var.

        Öte yandan Türkiye turizmindeki iyileşmenin, mevcut yatak sayısıyla talebi karşılayamayacak düzeye ulaşabileceği de belirtiliyor. Tablo hemen gerçekleşmeyecek olsa da, şehre turist akını devam ettiği takdirdeSTR Global'in raporuna göre Avrupa'nın en büyük 3. otel inşaat hattınasahip olan Türkiye yetersiz kalabilir.

        STR verilerine göre İstanbul'da 20 otel projesi kapsamında 3 bin 867 oda hizmete girecek. İstanbul'un önünde bu açıdan sadece Londra ve Münih görünüyor.

        REKLAM
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ