Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Emenike kriz çıkardı - Spor haberleri - Futbol Haberleri
        1

        Emenike, Olympiakos'tan kiralık olarak gittiği Las Palmas'ta da tutunamadı! İspanyol ekibi, Fenerbahçe’nin eski oyuncusu Emenike’nin kiralama bedeli olarak Olympiakos’a verdiği 900 bin Euro’yu, Yunan ekibinden geri talep etti. Fazla kiloları olduğu ve fizik olarak hazır bulunmadığı için formadan uzak kalan Nijeryalı forvet, bir de sakatlık geçirdi ve Las Palmas’la maça çıkamadı.

        2

        Fenerbahçe'nin güç bela elinden çıkartıp Olympiakos’a sattığı Emmanuel Emenike’nin kaderi Yunanistan’da da değişmemişti... Olympiakos’da hayal kırıklığı yaratan Nijeryalı yıldız için başkan Marinakis ilginç bir itirafta bulunarak, “Emenike, spor yaşantım boyunca yediğim en büyük kazık” açıklamasını yapmıştı.

        3

        Salih Uçan - FC Sion

        Yıllardır, ha parladı ha parlayacak diye beklenen Salih Uçan, 'potansiyeli yüksek genç futbolcu'dan 'vasat orta yaşlı futbolcu' olmaya doğru ilerliyor.

        4

        İsviçre'de ligin son sırasında yer alan Sion'da 14 kez forma giydi, 2 golü ve 4 asisti var. Son olarak 9 Aralık'ta bir maçta sahaya ilk 11'de çıktı. Son zamanlarda ancak yedekten oyuna dahil olup kısa süreler alabiliyor.

        5

        Vincent Aboubakar - Porto

        Beşiktaş onu elinde tutamadığı için çok pişman. Porto'yla 2021'e kadar sözleme uzattı, serbest kalma bedeli 50 milyon euro olarak belirlendi. Porto'da sezona muhteşem başladı, 2. yarıda düşüşe geçti. 3 Şubat'tan bu yana golü yok.

        6

        Wesley Sneijder - Nice / Al Gharafa

        Galatasaray'da yaşadığı şaşalı günler geride kaldı, Nice'de hocası Favre ile problem yaşayan Sneijder 8 maçta şans bulabildi.

        7

        Devre arasında Nice'le bağlarını koparıp Katar'da Bülent Uygun'un çalıştırdığı Al Gharafa'ya imza attı. Sarı-lacivertli takımda keyfi yerinde, 15 maçta 10 gol attı.

        8

        Cengiz Ünder - Roma

        Hazırlık dönemine çok iyi başlayan genç oyuncu, sezonun ilk yarısında beklentilerin çok uzağında kalırken 2. yarıda adeta patlama yaşadı. 4 Şubat'ta Verona ağlarını sarsarak başladığı yükseliş, onu İtalyan devinin en önemli silahlarından biri haline getirdi.

        9

        Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona'yı deviren golün asistini yapan Cengiz Ünder, Roma'nın artık vazgeçilmezlerinden...

        10

        Miroslav Stoch - Slavia Prag

        Uzaktan attığı goller dışında Fenerbahçe kariyeri hayal kırıklığıydı. Yeni takımında da bal yapmayan arı rolünden çıkamadı. 22'si ilk 11'de, toplam 28 maçta oynadı. Sadece 1 gol atarken 4 asist yaptı.

        11

        Lukas Podolski - Vissel Kobe

        Emeklilik öncesi macera olarak Japonya'yı seçen Poldi, yeni takımında 29 karşılaşmada sahne aldı, 8 kez ağları sarsmayı başardı. Alman yıldız ayrıca 2 de asist yaptı.

        12

        Simon Kjaer - Sevilla

        FFP nedeniyle Fenerbahçe onu satmak zorunda kaldı. Sevilla'da kilit oyuncular arasına giremedi, 30 haftası geride kalan La Liga'da 16 karşılaşmaya 11'de başladı. Toplamda 24 kez İspanyol ekibinin formasını terleten Danimarkalı 2 kez gol sevinci yaşadı, 1 kez gol attırdı.

        13

        Marcelo - Lyon

        Beşiktaşlı taraftarlar, Pepe-Marcelo ikilisini defansın göbeğinde hayal ederken yüksek bir bonservis bedeliyle satıldı. Türkiye'deki istikrarlı performansını Lyon'da sürdürüyor. Fransız takımın bu sezon oynadığı 46 maçın 43'ünde ilk 11'de şans buldu. Takımına savunmadan 3 gol ve 1 asistlik katkı yaptı.

        14

        Bruma - RB Leipzig

        23 yaşındaki oyuncu, kariyerindeki ikinci 10 milyon euro üstü transferini yaptı. 24'ü ilk 11'de 35 maça çıktı, Galatasaray'da geçen sezon gösterdiği skorer performanstan uzak kaldı. 5 golü ve 2 asisti var.

        15

        Gregory van der Wiel - Cagliari / Toronto FC

        Fenerbahçe'de saha içinden çok saha dışında yaşadıklarıyla konuşulan Van der Wiel, İtalya'da adeta tatil yaptı. Sadece 379 dakika forma giydiği İtalyan ekibinden devre arasında ABD'ye uçtu. Toronto FC ile kontrat imzalayan 30 yaşındaki futbolcu, 5 maça ilk 11'de başladı.

        16

        Demba Ba - Shanghai Shenhua / Göztepe

        2. Beşiktaş macerası kısa sürdü, takımda tutulması için anlaşma yapılamadı. Çin'e geri döndü, uzun süre futbol oynayamadı. Devre arasında Göztepe formasıyla tekrar Türkiye'ye geldi.

        17

        Ersan Gülüm - Adelaide United

        Demba Ba gibi kiralık olarak 2. Beşiktaş macerası yaşadı, sahaya çıkmadan geri döndü. Çin'den Avustralya'nın Adelaide United takımına gitti. 20 maçta forma giydi.

        18

        Moussa Sow - Al Ahli FC Dubai / Bursaspor

        Fenerbahçe, transfer sezonunun son anına kadar onu tekrar kiralamaya çalıştı, anlaşma olmayınca takımına döndü. Al Ahli'de 8 maçta mücadele eden Sow yalnızca 1 kez ağları sarstı. O da Demba Ba gibi tekrar Türkiye'nin yolunu tuttu.

        19

        Oleksandr Karavayev - Zorya Luhansk

        Fenerbahçe'ye neden geldiğini, takımda ne yaptığını kimsenin bilmediği oyuncu, Zorya'ya döndü. Toplamda 26 maçta oynadı, 1 gol ve 6 asisti bulunuyor.

        20

        Semih Kaya - Sparta Prag

        Yıllardır yakasını sakatlıklardan kurtaramayan Semih, Çekya'da kaderinden kaçamadı. Sezon başında sakatlanan futbolcu, biri lig biri Avrupa Ligi'nde olmak üzere iki kez sahaya çıktı. Sakatlığı atlattıktan sonra 2 maçta forma giydi.

        21

        Riad Bajic - Udinese / Başakşehir

        5.5 milyon euro'ya transfer oldu ancak hayal kırıklığı yarattı. Serie A ekibinde 186 dakika sahada kalabildi, gol atamadı. Devre arasında Başakşehir'e kiralandı.

        22

        Luis Pedro Cavanda - Standard Liege

        Galatasaray'ın son yıllardaki en büyük transfer fiyaskolarından birisi. Ülkesi Belçika'nın Standart Liege'e kiralanan Cavanda, 26 maça çıktı, skor katkısı veremedi.

        23

        Lionel Carole - Sevilla

        Galatasaray'da vasat 2 sezon geçirdi, Sevilla'ya kiralandı. Sezonun ilk yarısında rotasyonda şans bulurken 2. yarıda Sevilla'nın federasyona bildirdiği kadroya dahi alınmadı. İspanya'da yalnızca idmanlara çıkıyor.

        24

        Cenk Gönen - Malaga

        Hiç kimsenin beklemediği bir şekilde Galatasaray'a para kazandırarak Malaga'ya transfer oldu. Hazırlık maçlarında olağanüstü kötü bir performans sergileyince sezon başlamadan bileti kesildi. Malaga'nın 26 kişilik kadrosunda bu sezon hiç süre alamayan tek oyuncuydu. Devre arasında sözleşmesi donduruldu.

        25

        Andreas Beck - Stuttgart

        Ülkesine dönen Beck, Stuttgart'ta düzenli olarak forma giyiyor. 23 karşılaşmada 1 golü ve 2 asisti bulunuyor.

        26

        Rhodolfo - Flamengo

        Beşiktaş'ta sakatlıktan sonra geriye dönemeyen Brezilyalı, ülkesinde tekrar formunu buldu, 31 maçta görev aldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ