Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Türkiye İhracatçılar Haftası'nda önemli görüşmeler gerçekleştirildi - İş-Yaşam Haberleri

        Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin düzenlediği Türkiye İhracat Haftası sırasında gerçekleşen oturumlar ve panellerle eş zamanlı olarak 66 ülkeden toplam 700 şirketten oluşan alım heyetleri, Türk şirketleriyle ikili iş görüşmeleri yaptı. İkili iş görüşmeleri için kayıt yaptıran Türk şirketi sayısı 5 bini buldu.

        Aralarında Rusya, İsrail, Gana, Kolombiya, Irak, Malezya, Peru, Tayland, Romanya gibi ülkelerden katılımcıların bulunduğu alım heyetlerinden talep edenler İstanbul’da İkitelli ve Kocaeli’nde Gebze Organize Sanayi bölgeleri ile Bursa’da tesis ziyaretleri gerçekleştirdi.

        İSRAİLLİ FİRMADAN ÖZEL TALEP

        İkili iş görüşmeleri kapsamında İsrailli bir firmadan gelen özel talep üzerine Türk otomotiv, seracılık, demir-çelik ürünleri, medikal gıdalar, hububat ve şekerleme sektörlerinden önemli tedarikçi şirketler firmayla bire bir görüşmeler gerçekleştirdi.

        REKLAM

        30 ÜLKEDEN ODA VE STK BAŞKANI GELDİ

        Balkanlar, Ortadoğu, Afrika ve Amerika’da toplam 30 ülkeden ticaret odası ve iş dünyası sivil toplum kuruluşu (STK) başkanı da Türkiye İhracat Haftası’na katıldı. Oda ve STK başkanları temsil ettikleri bölgelere yönelik düzenlenen iş forumlarında konuştu. Forumlar sadece Türk katılımcılar değil, yabancı alım heyeti temsilcilerinden de büyük ilgi gördü.

        İHRACATÇILARIMIZA IŞIK TUTMAYA ÇALIŞIYORUZ

        Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Biz de Türkiye İhracat Haftası ile toplumun her kesiminde ihracat farkındalığı yaratmayı amaçlıyoruz. İhracat kültürünü herkese yaymaya çalışıyoruz. İhracatçılarımıza zorlu denizlerde yol almaları için ışık tutmaya çalışıyoruz" dedi.

        Türkiye İhracat Haftası’nda konuşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "İhracat sürekli olmalı. İçeride işler sıkışınca ihracata yönelmek olmaz. İhracatçının finansmana erişimi konusunda ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ