Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol Milli Takım Türkiye Letonya basketbol maçı sonucu - Basketbol Haberleri

        TÜRKİYE: 85 - LETONYA: 73

        SALON: TOFAŞ

        HAKEMLER: Srdan Dozai (Hırvatistan), Aleksandar Glisic (Sırbistan), Janusz Calik (Polonya)

        TÜRKİYE: Barış Ermiş 12, Melih Mahmutoğlu 24, Metecan Birsen 8, Metin Türen 5, Semih Erden 2, Sertaç Şanlı 15, Göksenin Köksal 11, Doğuş Balbay 2, Birkan Batuk 2, Furkan Aldemir 4, Berk Uğurlu, Tolga Geçim

        LETONYA: Jakovics 5, Skele 8, Silins, Peiners 25, Pasecniks 15, Ausejs 2, Freimanis 6, Mejeris, Blums 12, Grazulis, Kurucs

        1. PERİYOT: 14-20

        DEVRE: 37-34

        3. PERİYOT: 67-54

        Milliler, gruptaki ikinci maçını 26 Kasım Pazar günü deplasmanda Ukrayna ile oynayacak.

        REKLAM

        Karşılaşmaya boyalı alanı iyi kullanarak başlayan Letonya, 3. dakikada Pasecniks'in basketiyle 8-0'lık seri yakaladı. Ay-yıldızlılar, mola dönüşünde Metin Türen ve Barış Ermiş ile potaya giderek sayılar buldu ve ilk 5 dakika 9-4 konuk ekibin üstünlüğüyle geçildi. Çeyreğin kalan bölümü karşılıklı basketlerle geçildi ve Letonya ilk periyodu 20-14 üstün tamamladı.

        İkinci çeyreğe etkili başlayan milliler, rakibinin top kayıplarını hızlı hücumlarla değerlendirirken, 15. dakikada Metecan Birsen'in isabetiyle farkı 2 sayıya indirdi: 23-25. Mola dönüşünde Metecan Birsen ve Göksenin Köksal ile üç sayılık basketler bulan ay-yıldızlılar, 18. dakikada Semih Erden'in smaç basketiyle ilk defa öne geçti: 31-30. Kalan bölüm karşılıklı basketlerle geçilirken bitime 4 saniye kala Melih Mahmutoğlu'nun üç sayılık basketiyle milliler soyunma odasına 37-34 önde gitti.

        Maçın ikinci yarısına Melih Mahmutoğlu'nun art arda bulduğu basketlerle giren Türkiye, boyalı alanda da Sertaç Şanlı ile etkili oldu. Üstün oyununu sürdüren ay-yıldızlılar, Melih'in 26. dakikadaki basketiyle farkı 9 sayıya yükseltti: 53-44. Barış Ermiş'in 27. dakikadaki basketiyle farkı çift hanelere (55-44) taşıyan milliler, son çeyreğe 67-54 üstün girdi.

        REKLAM

        Seyircisinin de desteğini arkasına alan Türkiye, son çeyreğe de iyi başladı. Barış Ermiş ve Doğuş Balbay'ın basketleriyle rakibinin farkı azaltmasına izin vermeyen ay-yıldızlılar, karşılaşmadan 85-73 galip ayrıldı.

        Maçın en skorer Letonya adına 25 sayı üreten Peiners olurken, millilerde 24 sayı kaydeden Melih Mahmutoğlu galibiyete önemli rol oynadı.

        MAÇTAN NOTLAR

        A Milli Erkek Basketbol Takımı, 2019 FIBA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri B Grubu ilk maçında sahasında Letonya'yı 85-73 yenerek, elemelere iyi bir başlangıç yaptı. TOFAŞ Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmaya tutuk başlayan ay-yıldızlı ekip, ikinci çeyrekte rakibini yakalamayı başardı ve soyunma odasına 37-34 üstün gitti. İkinci yarıda özellikle Melih Mahmutoğlu'nun üç sayılık basketleriyle dışarıdan etkili olan milliler, karşılaşmayı 85-73 kazandı.

        HAKAN ÇAVUŞOĞLU VE OSMAN AŞKIN BAK DA İZLEDİ

        Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da karşılaşmayı izledi. Çavuşoğlu ve Bak, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu ile protokol tribününden karşılaşmayı takip etti.

        TRİBÜNLER DOLDU

        Türkiye ile Letonya arasında oynanan karşılaşmada basketbolseverler, TOFAŞ Spor Salonu'nu doldurdu. Karşılaşma öncesinde milli oyunculara sevgi gösterisinde bulunan taraftarlar, maç boyunca milli takımı tezahüratlarla destekledi. Karşılaşmanın bitimiyle büyük sevinç yaşayan taraftarlar, galibiyeti oyuncularla kutladı.

        MELİH MAHMUTOĞLU'NDAN ÖNEMLİ KATKI

        Fenerbahçe Doğuş'un milli oyuncusu Melih Mahmutoğlu, Letonya karşısında iyi bir performans ortaya koydu. Tecrübeli basketbolcu, özellikle üç sayı çizgisinin gerisinden etkili olurken, maçı 24 sayıyla tamamladı. Millilerde 15 sayı kaydeden Sertaç Şanlı, 12 sayıyla oynayan Barış Ermiş ve 11 sayı üreten Göksenin Köksal da çift haneli skor üreten diğer isimler oldu.

        MEHMET BATURALP UNUTULMADI

        Vefat eden Türk basketbolunun duayen isimlerinden Mehmet Baturalp, Letonya maçında unutulmadı. Karşılaşma öncesinde Mehmet Baturalp'in hayatını anlatan kısa bir video salondaki ekrana yansıtılırken, basketbolseverler video bitimine dek uzun süre alkışla tempo tuttu. Daha sonra TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu ile TBF Üst Yöneticisi (CEO) Ömer Onan, Baturalp'in eşi Ülkü Baturalp'e plaket ve eski formasını takdim etti. Ayrıca karşılaşma, Mehmet Baturalp için yapılan 1 dakikalık saygı duruşunun ardından başladı.

        Milliler, gruptaki ikinci maçını 26 Kasım Pazar günü deplasmanda Ukrayna ile oynayacak.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ