Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 2018 Dünya Kupası Elemeleri Türkiye'yi 3-0 yenen İzlanda'da altyapı oyuncuları dikkat çekiyor - Futbol Haberleri
        1

        Rusya'da düzenlenecek olan FIFA 2018 Dünya Kupası'nda Avrupa Elemeleri'nde I Grubu'nda İzlanda, A Milli Takımımız'ı 3-0 yenerek Rusya hayallerimizi suya düşürdü.

        2

        Bizi sahadan silen İzlanda, istikrarın ve altyapı yatırımının karşılığını aldı.

        3

        Gazete Habertürk'te yer alan habere göre Balıkçılar’ın 2011’deki U21 Avrupa Şampiyonası’na katılan 20 oyuncusu A milli takıma kadar yükselirken, bunların 8’i geçtiğimiz gece kadrodaydı.

        4

        Bizde ise bu rakam 4’te kaldı!

        5

        Son anda katıldığımız EURO 2016’da beklentilerin çok altında kalan Milli Takımımız, prim tartışmaları eşliğinde ülkeye geri dönmüştü.

        6

        Ay-Yıldızlılar, Fatih Terim önderliğinde başka bir maceraya yelken açarken, 2018 Dünya Kupası hayallerimiz de acı bir şekilde sonlandı.

        7

        Yapılan onca yatırım ve tesisleşmeye rağmen başarı bir türlü gelmezken, Brezilya’nın ardından Rusya’ya da el sallayan A Milli Takımımız, 21 Dünya Kupası’ndan sadece 2’sine katılabildi.

        8

        Ülkemiz, 15 Avrupa Şampiyonası’nın da 4’ünde yer alabilirken, Türkiye’de ortalama bir ilden daha az nüfusu olan 334 bin 252 insanın yaşadığı İzlanda’nın müthiş başarısı gerçekleri tokat gibi yüzümüze çarptı.

        9

        U21’DEN 20 OYUNCU MİLLİ TAKIMA ÇIKTI

        2014 Dünya Kupası’na Play-Off aşamasında veda eden İzlanda, EURO 2016 Elemeleri’nde ise Türkiye’nin de bulunduğu grubu 2. sırada bitirip turnuvaya katılım hakkı kazanmıştı.

        10

        Bizim tel tel döküldüğümüz şampiyonada tarih yazan İzlanda, çeyrek finalde evsahibi Fransa’ya yenilirken, taraflı tarafsız herkesin takdirini toplamıştı.

        11

        Rusya hedefine de adım adım yaklaşan ve grubun zirvesinde yer alan Balıkçılar, altyapıya yapılan yatırımın karşılığını aldı.

        12

        İzlanda’nın 2011’deki U21 Avrupa Şampiyonası’na katılan kadrosundan 20 oyuncu, A milli takıma yükselirken, bu futbolcuların 8’i geçtiğimiz gece Türkiye ile oynanan maçta kadrodaydı.

        13

        SADECE CANER VE BABACAN SÜRE ALDI

        Türkiye’de ise bu rakamlar çok çok aşağıda kaldı...

        14

        Kırmızı-Beyazlılar, 2011’de U21 Avrupa Şampiyonası’na katılamamıştı.

        15

        İsviçre’nin 4 puan gerisinde kalan Ay-Yıldızlılar, turnuvaya katılım hakkı kazanamazken, U21 Milli Takımı’nın eleme grubunda oynadığı 10 karşılaşmada forma giyen isimlerden sadece 4’ü İzlanda ve Finlandiya maçlarının aday kadrosuna girebildi.

        16

        O dönem U21 seviyesinde mücadele eden Volkan Babacan ve Caner Erkin ilk 11’de yer alırken, Serdaz Aziz kadroya alınmadı, İsmail Köybaşı ise mücadeleyi kulübeden takip etti.

        17

        LUCE, SERDAR AZİZ'İ KADRODAN ÇIKARDI

        A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Serdar Aziz ve Cengiz Ünder'i İzlanda maçı öncesinde 23 kişilik kadrodan çıkarmıştı.

        18

        Rumen çalıştırıcının bu kararı sosyal medyada gündem olurken mağlubiyet sonrasında ise kamuoyunda büyük tepki vardı.