Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Türkiye’nin başarılı çocukları
        1

        BEYİN CERRAHI VE MÜZİSYEN

        YAŞAR Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YÜSEM) Müzik Okulu öğrencisi Kaan Turan (13), İtalya’nın Milano kentinde 17 ülkeden 45 yarışmacının katıldığı ‘Lovere Uluslararası Tadini Piyano Yarışması’nın 13 yaş kategorisinde birinci oldu. 2015 yılında Romanya’daki 19. Uluslararası Piyano Yarışması’nda birincilik kazanan Kaan, hem dünya çapında bir müzisyen hem de beyin cerrahı olmak istiyor.

        2

        ‘ALTIN KİTAP’A GİRDİ

        İZMIR Büyükşehir Belediyesi’nin buz pateni sporcusu Efe Çetiz (12), ‘Dünya Basic Novice A Boys’ kategorisinin teknik kısmında 23.03 puanla dünya rekoru kırdı. ‘Buzun Efesi’ olarak tanınan Çetiz’in topladığı 29 madalyadan 25’i altın. İtalya’da düzenlenen ‘Coppa Europa Yarışması’nda ise Minik Erkekler kategorisinde 26.60 puanla birinci olan Efe, ‘Golden Book’a (Altın Kitap) giren ilk ve tek Türk patenci oldu. Efe’nin hedefi olimpiyatlara katılıp Türkiye’yitemsil etmek.

        3

        HEDİYE PATENLE BAŞLADI

        İZMIR Büyükşehir Belediyesi’nin Türk sporuna kazandırdığı buz pateninin bir diğer yıldızı Elif Su Erol (13) da aynı şampiyonanın ‘Basic Novice A Girl’ kategorisinde yeni Türkiye rekortmeni oldu. Milli sporcu olan Elif, 2012 yılından itibaren 15’i altın toplam 21 madalya kazandı. Kendisine hediye edilen patenle buz sporlarına başlayan Elif’in hedefi de olimpiyatlara katılmak.

        4

        BOMBA BULAN DRONE

        MUŞ’ta okuyan ortaokul öğrencisi Mert Delibalta (11), kimseden yardım almadan okulun laboratuvarında bomba bulan casus drone icat etti. 6 aylık bir çalışmayla yaptığı cihazın amacı ise toprağa gömülen, menfez ve köprü altına yerleştirilen patlayıcıları havadan tespit etmek. Genç mucit, Erciyes Üniversitesi’nin düzenlediği ‘2. Uluslararası Eru Mekatron Robot Yarışması’nda da birinci oldu.

        5

        LONDRA SULTANI MUHSİNE

        Balıkesir’in Burhaniye İlçesi’nde yaşayan Muhsine Gezer (14), Londra’da düzenlenen ‘IPC Özel Sporcular Dünya Atletizm Şampiyonası’nda T20 kadınlar 800 metre yarışında üçüncülük elde etti. Muhsine’nin en büyük hedefi 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda birincilik kürsüsüne çıkmak.

        6

        JÜRİ AYAKTA ALKIŞLADI

        MERSINLI İdil Olgar (11), Slovakya’da düzenlenen ‘21. Uluslararası Talent Of Europe Yarışması’nın keman kategorisinde üçüncülüğü elde etti. Yaşları kendinden büyük 21 yarışmacı arasında dereceye giren 5. sınıf öğrencisi İdil, jüri üyelerince de ayakta alkışlandı. Eğitmeni İsabelle Kolla ile 5 yıldır keman eğitimine devam eden İdil, geleceğin başarılı keman virtüözleri arasında gösteriliyor

        7

        IQ’SU EINSTEIN’A DENK

        İZMIR’de yaşayan Muhammed Hakan Nayiş’in (10), IQ seviyesi 160. Albert Einstein’a denk IQ’ya sahip Muhammed, sınıf atlama imkânı verilirse 14 yaşında üniversiteye başlayabilecek. Büyüdüğünde mühendislik, mimari, bilim, astronomi, tıp gibi alanlarda etkili olmak istediğini anlatan Muhammed, NASA’ya katılmak istiyor.

        8

        HEM İKİZLER HEM RAKİPLER

        İKIZ kardeşler 12 yaşındaki Işıl ve Işık Can satrançta adeta fırtınalar estiriyor. 7 yaşında dünya şampiyonu, 4 kez Türkiye birincisi olan Işık Can, bugüne kadar katıldığı turnuvalarda onlarca madalya kazandı. 9 yaşında dünya ikincisi olan Işıl Can da, 3 kez Türkiye şampiyonluğu elde etti. Işık Can ‘usta adayı’, Işıl Can ise ‘kadın usta adayı’ olarak milli takımda mücadele ediyor.

        9

        GOLFTE AVRUPA’NIN ZİRVESİNDE

        ANTALYA’da yaşayan ve annesi Türk, babası İsviçreli olan Kai Notteboom (7), İtalya’da yapılan ‘Venice Open 2017’de şampiyon olarak kendi yaş kategorisinde Avrupa’da ilk sıraya yükseldi. 3 antrenörle eğitimine devam eden Kai, bu yıl 13 turnuvaya katılmayı planlıyor. Kendisine İrlandalı golfçü Rory Mcllroy’i örnek alan Kai’nin ilerde ilk 50 golfçü arasına girebileceği belirtiliyor.

        10

        2 YILDA 12 MADALYA

        DOĞUŞTAN görme engelli olan Cemre Ateş (9), yüzme sporunda son 2 yılda katıldığı şampiyonalarda 12 madalya kazandı. Cemre, en büyük hedefinin dünya şampiyonu olarak ay yıldızlı bayrağı dalgalandırmak olduğunu söylüyor.

        11

        FİLMLERDEN ETKİLENDİ

        DIYARBAKIRLI kick boksçu Muhammet Battal (11), Antalya’da yapılan Avrupa şampiyonasında birinci oldu. Kick boks sporuna izlediği macera filmlerinden etkilenerek başlayan Muhammet, kısa sürede yeteneğini ortaya koydu. 2 yılda 2 altın, 2 gümüş madalya kazanan Muhammet, başarısını Avrupa birinciliğiyle taçlandırdı. Diyarbakır’da Muhammet’in başarısından etkilenen çok sayıda çocuk spora başladı.

        12

        GİTARIYLA BÜYÜLÜYOR

        MERSIN Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Klasik Gitar Bölümü öğrencisi Aylin Çelik (13), Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenlenen ‘Eduard Pamfil Uluslararası Genç Gitar Festivali’nde birinci oldu. Aylin, uluslararası düzeyde tanınan bir sanatçı olmayı amaçlıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ