Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Türkiye’nin en sevilen markaları “Lovemark Türkiye 2017” açıklandı - İş-Yaşam Haberleri

        Offline tarafı Ipsos, online tarafı ise Fikrimühim tarafından gerçekleştirilen "Türkiye'nin Lovemark'ları 2017 Araştırması" 22 kategoride Türk halkının gönülden bağlı olduğu markaları belirledi. Geçtiğimiz yıl metodolojisinde gerçekleşen köklü değişiklikle birlikte kapsamı genişleyen araştırma, beyaz eşyadan otomotive sivil toplum kuruluşlarından bebek bezine uzanan bir yelpazede tüm sektör oyuncuları tarafından dikkatle analiz edilmesi gerektiren çarpıcı sonuçlar sunuyor.

        Arçelik ilk sırada

        Beyaz eşya kategorisinde Arçelik bu yıl da Türkiye’nin en sevilen markası ünvanıyla 10.kez üst üste Lovemarks seçilen tek marka oldu.

        REKLAM

        Geçtiğimiz yıllardan farklı olarak bu yıl ilk kez anneler de ankete katıldı. Ebeveynlere bebek bezi, bebek maması ve oyuncak markaları soruldu. Bebek bezi kategorisinin Lovemark’ı araştırmaya katılan tüm markalar arasında en büyük yüzde sahipliği ile Prima olurken, en merak edilen kategorilerden cep telefonu kategorisinde Samsung ipi göğüsledi. Bu yıl ilk kez araştırmaya dahil olan hayatı kolaylaştıran mobil uygulamalarda Hopi, mobil bankacılıkta ise Garanti, yeni kategorilerin galibi oldular.

        Volkswagen mi BMW mi?

        Volkswagen ve BMW arasında yaşanan rekabette geçen yıla göre 4 puanlık bir gerilemeye rağmen Volkswagen ilk sırada. BMW daha çok 15-24 yaşta ilk marka iken, Volkswagen daha geniş bir popülasyonda; 25-44 yaş arasındaki kitlede karşılık buldu.

        Toplamda 16 banka adının spontane olarak belirtildiği çalışmada, her dört kişiden birinin aklına gelen ilk banka olarak Ziraat Bankası Lovemark seçildi. Geçtiğimiz yıl üçüncü sırada yer alan Garanti Bankası ise bu yıl skorunu artırarak ikinci sıraya yükseldi.

        Cepte Samsung

        Cep telefonu denilince yüzde 50’nin ilk aklına gelen marka Samsung olurken, Iphone diyenlerin oranı %27’de kalıyor. Öte yandan, Iphone’nun o insanların gönüllerindeki yeri daha güçlü. Samsung markası, özellikle kadınların gönlünde taht kurmuş.

        REKLAM

        Bu yıl ilk kez değerlendirmeye alınan sivil toplum kuruluşu kategorisinde %67 gibi, ankete katılan büyük bir çoğunluk ‘fikrim yok’ dese de, en çok akla gelen kuruluş Kızılay oldu.

        Online yöntemle ulaşılan akıllı telefon kullanıcıları için mobil bankacılık kategorisinin Lovemark’ı Garanti Bankası. Türkiye genelinde ise baskın olarak 35-44 yaş grubunda Garanti Bankası, mobil bankacılık alanında daha yüksek bir zihin ve gönül payına sahip.

        Kahve sektöründe ilk sırayı Nescafe alırken, ambalajlı peynirde Sütaş, bisküvide Ülker, sıvı yağda Yudum ilk sırayı aldı.

        Lovemark Türkiye 2017 ödülleri, Brand Week Istanbul kapsamında 8 Kasım Çarşamba günü tarihinde düzenlenecek bir törenle sahiplerini bulacak.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ