Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik SON DAKİKA Turuncu listede aranan terörist etkisiz hale getirildi

        Tunceli'nin Pülümür kırsalında MİT, JÖH ve PÖH timlerinin düzenlediği operasyonda öldürülen teröristlerden birinin terör örgütü PKK'nın sözde Dersim saha sorumlusu "Serdem" kod adlı Bilal Serhat Sarıdaş olduğu belirlendi.

        Dün Tunceli'nin Pülümür ilçesi kırsalında Jandarma ve Polis Özel Harekat Timleri tarafından terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon yapıldı. Operasyonda teröristlerle sıcak temas sağlayan timler, 2'si kadın 4 teröristi ölü olarak ele geçirdi. Teröristlerin üzerinden 4 adet kalaşnikof ile 1 adet roket atar ele geçirildi. Operasyonda öldürülen teröristlerden birinin terör örgütü PKK'nın sözde Dersim saha sorumlusu "Serdem" kod adlı Bilal Serhat Sarıdaş olduğu belirlendi. Terörist Sarıtaş'ın İçişleri Bakanlığı'nın terör aranan listesinde 600 bin TL ödüllü turuncu listede yer aldığı ortaya çıktı. Teröristleri etkisiz hale getiren timler, bölgede bir de sığınak tespit etti. Sığınağa yapılan operasyonda ise 17 adet kalaşnikof piyade tüfeği ve binlerce mühimmat ele geçirdi. Tunceli Valiliği'nden yapılan açıklamada, "27 Kasım 2017 Tarihinde MİT, Jandarma Özel Harekat ve Polis Özel Harekat unsurlarımızca Pülümür kırsalında müşterek olarak yapılan operasyonda ölü olarak ele geçirilen 4 teröristten birinin 600 bin TL ödüllü terör arananlar turuncu listede bulunan sözde Dersim saha sorumlusu 'Serdem' kod adlı Bilal Serhat Sarıdaş olduğu tespit edilmiştir" denildi.

        REKLAM

        Valilik, kentte terörist unsurların bulunmasına ve etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmaların azim ve kararlılıkla sürdürüldüğüne aktardı.

        KADIN SORUMLUSU DA ÖLDÜRÜLDÜ

        Pülümür Vadisi Zağge bölgesine düzenlenen operasyon sırasında PKK'lı Sarıtaş ile birlikte ölü ele geçirilen 2 kadından birinin PKK'nın sözde 'Dersim eyaleti doğu cephesi' sorumlusu 'Sarya' kod isimli Özlem Çiftçi olduğu tespit edildi. Güvenlik güçleri, PKK'lı Çiftçi'nin, 1995 Hakkari doğumlu olduğu ve daha 14 yaşındayken PKK'ya katıldığı, özellikle Hakkari ve Tunceli bölgesinde birçok eyleme bizzat katıldığı, birçok askerin şehit edilmesi eyleminde de yer aldığını belirtti. 2015 yılında Tunceli bölgesinde Munzur Vadisi içinde çok sayıda yol kesme eylemi gerçekleştirerek, birçok kamu aracını bizzat yaktığı tespit edildi.

        Güvenlik güçlerinin verdiği bilgiye göre 14 yaşında Hakkari kırsal alanında dağa çıkan ve daha sonra kandil bölgesine gönderilen 'Sarya' kod isimli Özlem Çiftçi'nin 5 yıldır Tunceli kırsal alanında silahlı faaliyet gösterdiği belirtildi.

        TUNCELİ'DEKİ OPERASYONDAN SICAK GÖRÜNTÜLER

        TUNCELİ'DE PKK'NIN ANA MÜHİMMAT DEPOSU ELE GEÇİRİLDİ

        Tunceli'nin Pülümür vadisi Zağge vadisinde dün sabah gerçeklmeştirilen ve aralarında PKK terör örgütünün üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu 4 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda örgütün bölgedeki ana mühimmat deposunun da ele geçirildiği belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ