Twitter
16 Şubat 2018 Cuma

Hakim, uyuşturucu kullanıcısı olduğu iddiasıyla yargılanan sanığın beraatine karar verdi. Sanığın üzerinde bulunan yaklaşık bir kilogram esrarın da iadesine hükmetti. Hatayı fark edense Yargıtay oldu.

Olay Manisa'da yaşandı. Salihli ilçesinde yaşayan A.G. emniyet güçlerine gelen bir ihbarla yakalandı. Üzerinde 960 gram esrar bulundu. Tutuklanarak cezaevine konulan A.G hakim karşısına çıkarıldı. Sanık A.G. kullanmak için uyuşturucu madde satın almak suçundan yargılandı. Salihli 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen dava sonucunda hakim, A.G'nin beraatine, üzerinde bulunan 960 gram esrarın da "sahibine iadesine" karar verdi.

Mahkemenin kararı Yargıtay'a gidince hata fark edildi. Karar bozuldu. Yargıtay 10. Ceza Dairesi, ele geçirilen uyuşturucu maddenin iadesi kararını oy birliği ile bozdu. Yargıtay, gerekçe olarak "ele geçirilen maddenin esrar olduğunun tespitine rağmen, üretimi, bulundurulması, kullanılması, taşınması, alımı ve satımı suç oluşturan uyuşturucu maddeye el konulması yerine iadesi bozmayı gerektirmiştir" dedi.

Beraat sonrası esrarı iade kararı veren hakime gelince, o hakimin FETÖ soruşturmaları kapsamında meslekten ihraç edildiği de ortaya çıktı.

ÖZEL HABER:YASEMİN GÜNERİ