Twitter
20 Eylül 2017 Çarşamba

İzmir Alsancak'ta motosikletli şahısların kendilerini taciz ettiğini şikayet etmek üzere karakola giden genç kızların polis tarafından darp edilmesi olayına ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı.

Türkiye, haberi Habertürk'ten Yasemin Güneri'nin darp anını gösteren güvenlik kamerası görüntülerine ulaşmasıyla öğrendi.  İddianameyi İzmir Cumhuriyet Savcısı Nurettin Ulutaş hazırladı. Savcı, iki kadının tacize uğrama nedenlerini giydikleri kıyafete bağlayan ve onları darp eden polis memuru O.Y. için 9 aydan 3.5 yıla kadar hapis cezası istedi.

Savcı polis memurunu kasten yaralama ve hakaretle suçladı. Suçun işlediğinin kamera görüntülerinde ve tanık ifadelerinde net olduğu vurgulandı. Polis memuru O.Y.'nin ifadesi de iddianamede yer aldı. Polis memuru; hakaret etmediğini, Derya Kılıç'a vurmadığını, ağzını kapatmak için üzerine yürüdüğünü ve kelepçe takmak için yere yatırdığını söyledi. Mahkemenin iddianameyi kabul etmesiyle yargılama başlayacak. Tutuksuz yargılanan sanık polis memuru hakim karşısına çıkacak.