Twitter
16 Şubat 2018 Cuma

Salı günü vefat eden Türkiye'nin yetiştirdiği en önemli cildiye uzmanlarından Prof. Dr. Agop Kotoğyan için bugün Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde tören düzenlendi. Törene ailesinin, meslektaşlarının yanı sıra Sağlık Bakanı Ahmet Demircan da katıldı.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde dünyaya gözlerini açtı. Çocukluk döneminde o hastanede ölümden döndü. Büyüdü, doktor olmaya karar verdi, yine Cerrahpaşa'nın kapısından girdi. Türkiye'nin en önemli cildiye uzmanlarından Agop Kotoğyan'ın vedası da yine Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde oldu.

Prof. Dr. Agop Kotoğyan, çocukluk yaşındayken kolunu kaybettiği için herkes onu 'Kolsuz Agop' olarak tanıyordu. Kolsuz Agop, doğduğu, hayata döndüğü, eğitimini tamamladığı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde geçtiğimiz salı günü 79 yaşında hayata gözlerini yumdu. Kolsuz Agop için ilk tören, mezunu olduğu Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde düzenlendi. Ailesi, yakınları, meslektaşları onun için bir araya geldi. Törene Sağlık Bakanı Ahmet Demircan da katıldı.

Prof. Dr. Agop Kotoğyan'ın cenazesi cumartesi günü Kumkapı'daki Meryem Ana Ermeni Kilisesi'nde yapılacak törenin ardından toprağa verilecek.