Twitter
20 Haziran 2018 Çarşamba

Amerika Birleşik Devletleri'nde sınırı geçmiş yüzlerce çocuğun ailelerinden koparılarak kamplarda tutulması ülkede deprem etkisi yarattı.

Ağlama sesleri, haykırışlar... Onlar, Amerika Birleşik Devletleri'nin "sınırda sıfır tolerans" politikasının kurbanı çocuklar. Henüz hepsi ana kuzusu ama ailelerinden ayrılarak tel bir kafese kondular. O kafesin ardından kurtarılmayı bekliyorlar.

Burası Amerika Birleşik Devletleri'nin Teksas eyaletindeki utanç kampı. Ülkeye yasadışı olarak giren aileler gözaltına alınırken, 2 bin çocuk da adeta esir tutuluyor. İşte onlardan birinde, çocukların tel kafeslerin içinde tutuluyor. Tek sıra yürütülen çocuklar, yerlerde yatırılıyor. Bu görüntüler, ülkede depreme yol açtı. Çocukların ses kaydıysa yürekleri parçaladı. O kayıtlarda ağlayan çocuklar, görevlilere annelerini babalarını çağırmaları için yalvarıyor. Ancak bu yakarışların bir karşılığı yok.

Amerikan basının manşetten duyurduğu haberlere, Birleşmiş Milletler de tepki gösterdi. Ailelerinden alıkonulan 2 bin çocuğun durumundan derin endişe duyulduğu belirtildi. Krizin merkezindeki Meksika'nın Dışişleri Bakanı Luis Videgaray, çocukların ailelerinden ayrılmasının insanlık dışı olduğunu söyledi. Washington'a kararını gözden geçirme çağrısı yaptı.

ABD Başkanı Donald Trump'sa kararından geri adım atmıyor. Sınır politikaları nedeniyle sunduğu çözümse çocukları aileleriyle birlikte tutuklamak...