Twitter
09 Şubat 2018 Cuma

34 yaşındaki Alexanda Kotey ve 29 yaşındaki El Şafi El Şeyh. Onlar terör örgütü DAEŞ'in İngiliz celladları... Batılı rehinelerin kafalarını keserek korku yayan dört kişilik hücrenin aranan son iki üyesiydiler. Suriye'nin kuzeyinde yakalandılar. Haberi Amerikan New York Times Gazetesi duyurdu.

Gazetenin haberine göre, Amerikalı yetkililer, Suriye Demokratik Güçleri tarafından yakalanan "Alexanda Kotey" ve "El Şafi El Şeyh"in DAEŞ üyesi olduklarını teyit etti. Amerikalı yetkililer bu hücrenin kafasını keserek öldürdükleri batılı rehine sayısını en az 27 olarak açıkladı.

Alexanda Kotey'in görevi, rehinelere işkence etmek ve örgüte yeni militan bulmaktı. El Şafi El Şeyh'in ise basınçlı su ile sorgulama, çarmıha germe gibi işkence yöntemleriyle ün kazandığı ifade edildi. Amerikalı yetkililer de parmak izi ve biyometrik ölçümler yaparak militanların kimliklerini tespit etti.

Hücrenin dört üyesinin de Batı Londra'da yaşadığı bildirildi. Militanların İngiliz aksanına sahip olmaları nedeniyle hücreye İngiliz pop grubu 'Beatles'ın isminin verildiği belirtildi. Hücrenin lideri "Cihatçı John" lakabıyla bilinen Muhammed Emwazi'ydi. Emwazi, 2015'te Rakka'daki bir insansız hava aracı saldırısıyla öldürülmüştü.

Cihatçı John, ABD'li Gazeteci James Foley'i infaz etmesiyle ün kazanmıştı. Hücrenin bir diğer üyesi ise Aine Davis'ti. Davis geçen sene Türkiye'de üst düzey bir DAEŞ militanı olma suçuyla yargılandığı davada 7,5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.