Twitter
19 Nisan 2018 Perşembe

İngiltere'de sinir gazına maruz kalarak zehirlenen Yulya Skripal'in İngiltere'ye gitmeden önce havalimanındaki görüntüleri ortaya çıktı. O görüntüler aslında her şeyin başlangıcı...

Yer, Rusya'nın başkenti Moskova'da bir havalimanı... Tarih 3 Mart 2018. Görüntüler, eski Rus ajanı Sergey Skripal ve kızı Yulya'nın, İngiltere'de zehirlenmeden bir gün öncesine ait. Yulya Skripal'in, Moskova'dan İngiltere'ye gittiği anların görüntüleri ortaya çıktı. O görüntülerde Yulya, bir taksiyle havalimanına geliyor. Önce bavullarıyla kapıdan giriş yapıyor. Ardından da, biletini göstererek uçağa biniyor. Ancak o yolun sonu, Yulya için uzun bir tedavi sürecine, İngiltere ile Rusya arasındaysa diplomatik krize, açılıyor.

RUSYA: YULİA SKRİPAL İNGİLTERE'DE ZORLA TUTULUYOR

Ajan krizi iki ülkeyle de sınırlı değil. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi olaya ilişkin son gelişmeleri görüşmek üzere toplandı. İngiltere'nin BM Daimi Temsilcisi Karen Pierce, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'nün, olayda sinir gazı kullanıldığını doğruladığını söyledi. ABD'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Nikki Haley de, İngiltere'ye destek verdi ve bir kez daha Rusya'yı hedef aldı.

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia da ülkesine yöneltilen suçlamaları bir kez daha reddetti. İddiaların, Rusya'ya karşı provokasyon olduğunu öne sürdü. İngiltere'de sinir gazına maruz kalarak zehirlenen Sergey Skripal'in tedavisi sürüyor. Kızı Yulya ise geçtiğimiz hafta taburcu edildi. Ancak Rusya'ya göre Yulya Skripal zorla İngiltere'de tutuluyor.