Twitter
23 Haziran 2018 Cumartesi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un özelleştirmek istediği Fransa elektrik ve gaz idaresi'nin çalışanları, Macron'un konutunun, yani Élysée Sarayı'nın doğalgazını kesti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, özelleştirme politikaları Élysée Sarayı'nı vurdu. Macron'un özelleştirmek istediği, Fransa Elektrik ve Gaz İdaresi'nin çalışanları, Élysée Sarayı'nın doğalgazını kesti. Cumhurbaşkanı Macron, özelleştirme politikaları nedeniyle eleştirilerin hedefinde. Uzun süredir genel grevler ve kitlesel gösterilerle mücadele ediyor ama bu kez beklemediği bir tepkiyle karşılaştı. Özelleştirmek istediği Ulusal Gaz İdaresi çalışanları doğrudan Macron'u hedef aldı. Cumhurbaşkanlığı konutu olan Élysée Sarayı'nın doğalgazını kesti. 3 saat boyunca Élysée'ye doğalgaz verilmedi.

Eyleme ilişkin açıklama Genel İş Konfederasyonu'ndan geldi. Açıklamada, "Bu ilk adım" denildi. "Devlete ait binalarda yaşayan elit kesim, ülkedeki milyonlarca hane gibi enerji sıkıntısı ile tanıştı" ifadeleri kullanıldı. Fransa Cumhurbşakanı Macron 12 Haziran'da, Fransa Elektrik ve Gaz İdaresi'nin özelleştirilmesini içeren bir tasarı sunmuştu.