Twitter
22 Haziran 2018 Cuma

Amerikan Başkanı Donald Trump'ın eşi First Lady Melanİa Trump, dün Teksas'a gitti. Eşini katı sınır politikası konusunda eleştirerek dikkatleri üzerine çeken First Lady, tartışmaların odağındaki gözaltı merkezlerinden birini ziyaret etti. Yaşları 12 ile 17 arasında değişen 55 çocuğun tutulduğu merkezin yetkilileriyle görüştü. Çocukların ailelerinden koparıldığını söyledi. Kendisinin neler yapabileceğini sordu.

Ancak ziyaret, First Lady'nin ceketinin gölgesinde kaldı. Melania Trump'ın bu ziyaretleri sırasında giydiği sırtında "I don't really care, do you? (Gerçekten umursamıyorum, ya sen?) yazılı ceketi tartışmalara yol açtı.

First Lady, giydiği ceket yüzünden sosyal medyada eleştirildi. Bunun üzerine Melania Trump'ın Sözcüsü Stephanie Grisham, "O sadece bir ceket, gizli bir mesaj barındırmıyor" ifadelerini kullanarak açıklama yaptı. Grisham, sosyal medya hesabından, "Medya zamanını ve enerjisini, First Lady'nin kıyafetleri yerine, onun çocuklara yardım adımları ve çabaları konusunda harcarsa çocuklar adına çok daha fazla şey başarabiliriz" diye yazdı.

Donald Trump konuyla ilgili Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Melania'nin ceketinin arkasında yazan 'Gerçekten umursamıyorum ya sen?' yazısı sahte medyanın haberlerine işaret etmektedir. Melania onların ne kadar yalancı olduğunu anladı ve onları artık gerçekten umursamıyor" dedi.

Trump Yönetimi'nin "sınırda sıfır hoşgörü" politikası tartışmalara neden olmuştu. Amerika'ya sınırdışı olarak giriş yapan yetişkinlerin tutuklanması, çocukların ise ailelerinden koparılarak kamplara götürülmesine Melania Trump da tepki göstermişti. Baskılara dayanamayan Trump,  çocukların ailelerinden koparılmasını engelleyen bir başkanlık kararnamesi imzalamıştı. (AA)